Helyi közélet

2010.06.22. 19:20

Honvédségi autó vitte az adományokat Edelénybe

<p>Budapest, Edelény - Újbudai gyerekek adományát szállította Edelénybe a honvédség teherautója.</p>

Közel tíz köbméternyi adományt gyűjtöttek össze az árvízkárosultak megsegítésére az újbudai Grosics Gyula Sport Általános Iskolában. Az iskola diákjai és tanárai által összegyűjtött, felajánlott tisztító- és élelmiszereket egy olyan honvédségi teherautó szállította Edelénybe, amit Simicskó István, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára saját költségén bérelt.

Amikor a Tisza 2001-ben meglepte Tarpát, vagy 2005-ben, amikor Erdélyben, Nyikómalomfalván négy halálos áldozatot követelt a Nyikó áradása, az iskola diákjai akkor is hasonlóképpen igyekeztek segíteni a bajba jutott településen élőknek, akkor 5–6 tonnányi segélycsomagot állítottak össze.
A mostani árvíz után az iskola igazgatója – miután látott egy riportot az elöntött Edelényből – felhívta Molnár Oszkárt, és megkérdezte, mire lenne szükségük a településen élőknek, majd ismét a gyerekekhez fordult. Arra kérte őket, gyűjtsék össze egy-két napi zsebpénzüket, amit a büfében költenének el, és abból vegyenek konzerveket. Több mint kétszázan hallgattak a felhívásra, és rövid időn belül összegyűlt a szállítmányra való. Ezután kérte meg a kerület országgyűlési képviselőjét – ez esetben Simicskó Istvánt –, hogy ha módja van rá, oldja meg az adomány célba juttatását. A MH Támogató Dandár Támogató Zászlóaljának Rábája tegnap délután érkezett meg Edelénybe. Itt a helyi védelmi bizottság dönt arról, hogy kik részesülnek az adományokból.
keret:
A HM Állami Egészségügyi Központ munkatársai is egy hetes gyűjtési akciót szerveztek telephelyeiken. Ennek során 620 ezer forintnyi élelmiszerből, tisztító-, és fertőtlenítőszerből, takarókból álló segély gyűlt össze, amit Felsőzsolca önkormányzata kapott meg. Az egészségügyi központ vidéki telephelyein összegyűjtött mintegy 200 ezer forintnyi pénzadományt pedig Felsőzsolca és Szendrő önkormányzata között osztják szét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában