Helyi közélet

2010.05.20. 17:40

Félmilliárd a vöröskeresztnek

<p>Miskolc - A Magyar Vöröskereszt elnöke megyénkbe látogatott: felmérte, milyen segítségre van szükség.</p>

Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke csütörtökön megyénkbe látogatott, hogy tájékozódjon az árvízhelyzetről. Elsőként Káli Sándor polgármesterrel találkozott, majd Orosz Lajos alpolgármesterrel a kritikus területeket is felkereste, köztük Diósgyőrt, Lillafüredet, Bükkszentlászlót. Majd Edelénybe, Szikszóraés Sátoraljaújhelyreis ellátogatott.

Habsburg György elmondta: felmérik azt, hogy az árvízkárosultaknak mire van szükségük, milyen élelmiszerre, felrtőtlenítőszerekre. A későbbiekben, a helyreállításban is szeretne segíteni a vöröskereszt, akár tégla vagy építőeszközök felajánlásával. Megtudtuk: szerdán 500 millió forintot adományozott az OTP, a Magyar Vöröskereszten keresztül az árvízkárosultaknak. Az 1749-es segélyhívószámon folyamatosan fogadják az adományokat, és az 1752-esen is. Ezen felül a számlaszámra is érkeznek adományok, 5000-50.000 forint értékben.

A Magyar Vöröskereszt Számlaszáma:

K&H Bank 10405004-00026547-00000000
Az adományok országszerte bármelyik Vöröskereszt-iroda pénztárában is befizethetők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában