Helyi közélet

2010.04.15. 17:53

Sok vagy kevés: szakember kell hozzá?

<p>Miskolc - A Misek Kft. ügyvezető igazgatója szakemberek közreműködését kéri, hogy eldöntsék: sokat fizettek-e a Kft. új szabályzataiért. Hogy sok milliót fizettek, azt nem vonta kétségbe.</p>

Több olvasónk, hivatkozva bizonyos médiainformációkra, az Észak-Magyarországtól várta, hogy választ keressen arra, igazak e az azokban foglalt állítások. Ezek lényege: a Misek Kft. 17 millió forintért csináltatott magának három új szabályzatot, köztük szervezeti és működési szabályzatot 7 millióért, amit ennek töredékéért is elkészítettek volna erre szakosodott cégek. Felvetődött kérdésként: „Lehet, hogy mégsem véletlenül van olyan tetemes vesztesége a kft.-nek?” „Erre futja, ugyanakkor a dolgozóknak járó 100 ezer forintot nem fizetik ki?”

Szerdán elküldött levelünkre dr. Kovács Zoltán ügyvezető igazgató és dr. Mokrai Mihály alpolgármester csütörtökre ígért választ. Utóbb az alpolgármester módosított: az ő válasza megegyezik a kft. ügyvezetőjének válaszával.

Az (új) ügyvezető válasza

Áttekintve a korábban megkötött szerződéseket megállapítottam, hogy született egy szerződés a Misek Kft. új szervezeti rendjének kialakítására, a fő folyamatok újraszabályozására, az új társaság szervezeti és működési szabályzatának elkészítésére, valamint a vagyongazdálkodási szabályzat elkészítésére. Mindhárom szerződés teljesítését igazolta a korábbi ügyvezető, Tasnádi Zoltán. Azt gondolom, hogy az ezen szerződések alapján elkészített szabályzatok szükségesek-e, nem szükséges nagy vitát nyitni, tekintettel arra, hogy egy új társaságnál a szabályozás alá vont kérdéseket rendezni kell. Azt amit a kérdéseikben elsősorban feszeget, hogy ezek a szerződések olcsóbban is elkészíthetően lettek volna, nem tudok állást foglalni, azt tudom tenni, hogy ehhez megfelelő ismeretekkel rendelkező szakemberek közreműködését fogom kérni, és annak alapján foglalok állást ebben a kérdésben” – olvashattuk. A dolgozók kifizetetlen juttatására vonatkozóan pedig azt a választ kaptuk: „A közalkalmazottaknak kifizetett személyenkénti 98 000 forint egyszeri juttatás kifizetésére változatlanul nem kaptunk fedezetet, így a Kazincbarcikai és az Ózdon működő Kórházhoz hasonlóan mi sem tudtuk kifizetni ezen összeget.



A megyei kórházban mennyiért?

A viszonyítás kedvéért megkérdeztük a miskolci kórháznál nagyobb, B.-A.-Z. megyei Kórház főigazgató főorvosát, dr. Csiba Gábort, náluk az SZMSZ és egyéb szabályzatok megalkotásáért, illetve módosításáért mennyit fizettek külső cégeknek. A kórházigazgató valósággal fölhorgadt a kérdésre:

Ugyan miért fizettünk volna bárkinek egy fillért is is?! Azért van a kórház igazgatósága, hogy a munkabérünkért az efféle feladatokat magunk elvégezzük!




A médiahírek szerint

A Misek Kft. az ominózus szerződéseket a Miskolc Holding vezérigazgató helyetteseként dolgozó, majd egyik napról a másikra távozó Bernáth Attila nevével fémjelzett X-Centrum Kft-vel és az M-Mark-Strat Kft-vel kötötte. (Az X-Centrum neve onnan lehet ismerős mindenkinek, hogy ők csinálják a Miskolc Kártyát.)


Különleges esemény a B.-A.-Z. megyei kórházban

boon | 2010.04.15 12:45

Miskolc - Polgári esküvőt szerveznek pénteken a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház szülészeti és nőgyógyászati osztályán.


Álmok és valóság: nagy a különbség

eszak | 2010.04.14 18:45

Miskolc - Azonnali, valamint nem sokáig halogatható változásokért emelt szót keddi, miskolci sajtótájékoztatóján a Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesület elnöksége...


Túl drágán készült szabályzatok?

eszak | 2010.04.14 17:33

Miskolc - A Misek Kft-re vonatkozó médiahírekre olvasóink tőlünk remélnek választ. Mi már feltettük kérdéseinket.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában