Helyi közélet

2010.04.06. 15:43

"Örültem minden apró lépésének"

<p>Encs - A március 15-ei ünnepségen adta át Bratu László polgármester az Encs önkormányzata által alapított kitüntetéseket.</p>

Az „Encs Városért 2010” elismerést ebben az évben a képviselő-testület Molnár Jánosnak, a Munkaügyi Központ helyi kirendeltségének most nyugdíjba vonult vezetőjének, a Városvédő és Szépítő Egyesület leköszönt elnökének ítélte oda, aki 42 évi közszolgálat után kezdte el nyugdíjas éveit.

Legszebb álmai

– A 42 évből 41 és felet Encsen szolgáltam, személyes életutam egybeforrt a város életével, fejlődésével – mondta az Észak-Magyarorszgának a volt vezető. – Örültem minden apró lépésének, bosszantott valamennyi elszalasztott lehetősége. Azzal a jóleső érzéssel „teszem le a lantot”, hogy megkaptam a sorstól mindazt, amit egy magamfajta, egyszerű ember legszebb álmaiban remélhetett. Boldog családban ünnepeltem a húsvétot négy csodálatos unokánkkal. Ez a biztos háttér adta az erőt, biztatást, hogy az új és újabb kihívásoknak legjobb tudásom szerint megfeleljek – fogalmazott Molnár János, hozzátéve:
– Megelégedésemre munkám, szándékom mások is értékelték és látható jelét adták megbecsülésüknek. Tavaly október 22-én vehettem át a Szociális és Munkaügyi Minisztériumban a „Munkaügyért-díj” kitüntetést. Fizetett munkámból eredően azon fáradoztam, hogy a lehetőségeket maximálisan kihasználva minél több hátrányos helyzetű encsi és vonzáskörzeti ember számára biztosítsunk munkát, ezzel megélhetést, valamint segítsük a vállalkozások foglalkoztatás–élénkítő törekvéseit. Minden erőfeszítésünk ellenére az igen nagy szükséghez viszonyítva kudarcként éltem meg, ha egyetlen igaz ember sorsán nem tudtunk érdemben javítani.

Szökőkút, életfa

Molnár Jánosnak, mint fogalmazott, hiányérzete lett volna, ha azért a közösségért, amelyhez ezer szállal kötődik, semmit sem tesz. Fiatal korában a sportegyesület mindenese volt több mint négy éven keresztül. A 21 éves Városvédő és Szépítő Egyesületnek megalakulása óta tagja, öt éven keresztül töltötte be az elnöki tisztséget. Az önkormányzattal együttműködve szökőkutat, életfát adtak át, életképes kezdeményezéseket indítottak útjára. Számos kétkezi, társadalmi munkában vett részt, a Kresz park, a Jubileumi park, a Sportcsarnok és Tanuszoda, a Petőfi Általános Iskola és más objektumok építésében segédkezett az egyesület. Molnár János három Enccsel kapcsolatos kiadványnak is lelkes közreműködője volt.

ÉM-HE



A kitüntetettek

„Encs Város Közoktatásáért"

Ducsainé Polefkó Éva, a Zrínyi Ilona Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény igazgatóhelyettese
Zsíros Józsefné, az Óvoda, Egységes Pedagógiai Szakmai és Szakszolgálat, Bölcsőde óvónője
Bártfai Istvánné, az Aba Sámuel Szakiskola dolgozója

„Encs Városért a Közösség Szolgálatában”

Ányos Aladárné dr. Fazekas Judit fogorvos
Vasmán Istvánné, a Polgármesteri Hivatal Pénzügyi Irodájának dolgozója

„Encs Városért 2010”

Molnár János, a Munkaügyi Központ most nyugdíjba vonult vezetője, a Városvédő és Szépítő Egyesület leköszönt elnöke.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában