Helyi közélet

2010.03.19. 11:59

Barna bácsit is nyilvántartásba vette a választási iroda | Választás 2010

<p>Mentelmi jogot kapott Szoboszlai Barna, az Összefogás Párt miniszterelnök-jelöltje, miután összegyűjtötte és leadta a szükséges 750 kopogtató cédulát - közölte Szepessy Zsolt, a párt országos elnöke pénteken.</p>

A képviselői nyilvántartásba vett férfivel szemben minden bírósági eljárást fel kell függeszteni. Mint ismeretes, a 67 éves jelölt korábban árammal védte zöldségesét a tolvajoktól, emiatt egy ember meghalt, ketten megsérültek.

Szepessy Zsolt közölte: az Összefogás Párt miniszterelnök-jelöltje pénteken leadta a képviselői jelöléshez szükséges 750 kopogtató cédulát Tiszaújvárosban. Szoboszlai Barna erre az alkalomra lakhely elhagyási engedélyt kapott az illetékes bíróságtól, a nyilvántartásba vétel után pedig Kesznyétenbe látogatott, ahol a közlemény szerint nagy örömmel fogadták. Az országos elnök azt írja: a leadás pillanatát követően kötelezően védi őt a képviselő jelölteket megillető mentelmi jog, így minden bírósági eljárást fel kell függeszteni vele szemben.

A politikai szervezet listavezetője korábban azzal vált ismertté, hogy árammal védte zöldségesét a tolvajoktól. Emiatt egy ember meghalt, ketten pedig megsérültek. Szoboszlai Barna ellen több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt indítottak eljárást. A közben politikussá avanzsált férfi programjának fontos elemei a magántulajdon védelmének erősítése, a közbiztonság javítása, valamint az idős emberek patronálása.

A mentelmi jog kérdése jelenleg több jelöltet is közelről érint: Budaházy György és Kolompár Orbán is úgy szereztek ajánlószelvényeket, hogy ellenük különböző bünetőeljárások zajlanak. Az, hogy fel kell-e függeszteni ellenük az eljárásokat, illetve Budaházy esetében szabadon kell-e engedni, több mindentől függ. Korábban Tóth Zoltán választási szakértő azt mondta a Független Hírügynökségnek, hogy akit jelöltté válása előtt vádolnak meg valamilyen törvénybe ütköző cselekedettel, azt nem védi a mentelmi jog, így az ellene folyó eljárás sem szűnik meg.

Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője szerint akkor kell felfüggeszteni az eljárásokat és szabadon engedni az érintettet, ha jogerősen nyilvántartásba veszik jelöltként. A jelöltek mentelmi joga kapcsán egyébként az OVB mondja ki a végső szót, de ők a konkrét ügyekről egyelőre nem nyilatkoztak.

- Független Hírügynökség -

Kapcsolódó cikkek:

Otthon, keserű otthon
Tiszaújváros, Kesznyéten – Szoboszlai Barnabás két év után először járt kesznyéteni házában a halálos áramütéssel végződő tragédia óta.


Szoboszlai Barnabás leadta az ajánlószelvényeit | Választás 2010
Tiszaújváros - Szoboszlai Barna az Összefogás Párt Borsod-Abaúj-Zemplén Megye 12-es választókerület képviselőjelöltje összegyűjtötte a 2010-es országgyűlési választásokon való induláshoz szükséges ajánlószelvényeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában