Helyi közélet

2010.02.05. 16:18

Indul a babaúszás a sportuszodában

<p>Miskolc - „A Halacska Mozgásfejlesztő Egyesületet 1999-ben hoztuk létre. Célunk a csecsemők vízhez szoktatása. Az, hogy szeressék meg a vizet.” - mondta érdeklődésünkre Bogdányi Csaba, az egyesület vezetője.</p>

„2000. március elején indult el az első foglalkozásunk, és azóta több mint 800 csecsemő barátkozott meg a vízben történő mozgással, játékokkal. Először Miskolcon, majd Kazincbarcikán – ott most is vannak foglalkozásaink - és Ózdon.”

Bogdányi Csaba elárulta azt is, hogy minden babával személyre szabottan foglalkoznak, nem turnus jelleggel , mint az úszásoktatásnál, így bármikor be lehet kapcsolódni a foglalkozásokba.

3 hónapos kórtól

„Három hónapos kortól lehet először jönni, az úgynevezett búvárreflex körülbelül 6-8 hónapos korig van meg.” - tette hozzá a szakember. „Ez alatt az idő alatt célszerű elkezdeni a vízhez szoktatást. Ha valaki már idősebb, akkor merülés nélküli gyakorlatokat végzünk, hogy megszeresse a vizet. Fokozatosan szoktatjuk a babákat a vízhez, így a szülők és a csecsemők is jól érzik magukat. Olyan 4-5 foglalkozás telik el, mire először „megnézzük, mi van a víz alatt”. A foglalkozásokat természetesen csak egészséges gyermekek látogathatják, amelyről gyermekorvosi igazolást kérünk, valamint a szülőktől nyilatkozatot, hogy a kicsi fertőző betegség mentes. A babák úszó pelenkában, a szülők fürdőfelszerelésben és úszósapkában vehetnek részt a foglalkozásokon.”

Szombaton nyolctól

Azok, akik kedvet kaptak a babúszáshoz, most jelentkezhetnek, hiszen a miskolci Dr. Kemény Dénes Sportuszodában szombaton reggel 8 órától lehet jelentkezni a foglalkozásra. A belépő: egy gyermek+ két felnőtt részére 2000 forint, míg két gyermek+ két felnőtt 2500 forintért lehet ott a vízben. További információt Bogdányi Szabolcsnál, a Halacska Mozgásfejlesztő Egyesület vezetőjénél lehet kérni telefonon a 30/205-3468-as számon.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában