Helyi közélet

2010.02.01. 16:39

Duplázott az időjárás a „traumán”

<p>Miskolc - Az előző hétvégéhez képest e hétvégén megduplázódott a B.-A.-Z. Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Traumatológiai Osztályának forgalma. De kijutott a mentőknek és a betegszállítóknak is a havas munkából...</p>

Kétszer annyi volt a műtétek, a csonttörések, valamint az ambuláns esetek száma is, tudtuk meg dr. Kazacsay Ferenc osztályvezető főorvostól.
A mentőknek is bőven kijutott a feladatból. A megnövekedett igényt szombat déltől észlelték, hétfő délben mintha „csendesebbre” fordult volna, mondta el Szalontai László mentésirányító. A baleseteken túl több belgyógyászati esethez is hívták őket.

 

– Az útviszonyok miatti megnövekedett menetidő okozott egyedül gondot. Megyaszóra és vissza egy autónk 3 és fél óra alatt tette meg az utat. Még az is előfordult, hogy azt kellett mondanunk, hogy a hóban fekvő lábtöröttet bugyolálják be, tartsák nyugalomban, most épp nem, de amint tudok, küldök érte kocsit. De elmondhatom: végül is sikerült mindenkit megmentenünk – jelentette ki a mentésirányító.

 

A Borsod Mentő Kft. hétfőn hajnal 3-kor indította útnak előző nap hólánccal, sóval felszerelt betegszállító autóit. Kis időbeli csúszások adódtak, de minden vesekezeltet célba juttattak. Ehhez persze néhány kisebb településen a hómaró törte nekik az utat, máshol a lapáttal felszerelkezett helybeliek segítették a munkájukat, mondta el a cég ügyvezetője, Tóth István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában