Helyi közélet

2010.02.25. 18:49

DAM: Lejár a DIFÓ-s foglalkoztatás, hogyan tovább?

<p>Miskolc - Péntek délutánra összehívták a diósgyőri acélmű (DAM 2004 Kft.) dolgozóit. A gyűlésen feltehetően a gyár további működéséről lesz szó – olvasható az egyik miskolci hírportálon, akiknek Ágotai József, a felszámolás alatt álló társaságban működött Vasas Szakszervezet elnöke részben megerősítette az információt.</p>

Mint azt Ágotai József, az Észak-Magyarország kérdésére elmondta, az egyik volt kollégájától valóban hallott a gyűlésről, de révén nem érintett benne, semmilyen információval nem rendelkezik, őt nem tájékoztatta erről a felszámoló.

Mint megtudtuk, valóban tartanak péntek délután egy órakor tájékoztatót, de nem munkásgyűlésről van szó, hanem munkaértekezlet keretében tájékoztatják azt a 154 egykori diósgyőri acélműves szakembert, akik november elejétől dolgoznak a DIFO Kft-nél. Az Észak-Magyarország információja szerint nem a felszámolás alatt lévő társaság eladásáról lesz szó ezen a megbeszélésen, hanem arról, hogy mi lesz a sorsa ezeknek a dolgozóknak, február 28-án ugyanis lejár a DIFO Kft-ben lévő 4 hónapos foglalkoztatási program, amihez 128 millió forintot biztosítottak a munkaerőpiaci alapból.

Annak idején megírtuk, legkésőbb február 28-át követően kellene átvennie a dolgozókat a diósgyőri acélmű vagyonát megvásárolni szándékozó befektetői csoportnak, amelynek képviselői folyamatosan dolgoznak a szerződés megkötéséhez szükséges valamennyi feltétel teljesítésén. Részleteket azonban továbbra sem árul sem a felszámoló, sem a befektetői csoport képviselője, akiknek nemzetiségéről már számos pletykát lehetett hallani.


Elkelt a diósgyőri acélmű?

fuggetlen | 2010.02.25 14:48

Miskolc - Pénteken délutánra összehívták a diósgyőri acélmű (DAM 2004 Kft.) dolgozóit. A gyűlésen feltehetően a gyár további működéséről lesz szó. A mikom.hu értesülései szerint egy török-szír befektető csoport vásárolja meg a DAM 2004 Kft-t.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában