Helyi közélet

2009.11.28. 13:55

Újabb meglepetés Hejőbábáról

<p>Miskolc&#160;&#8211; Sallai J&#243;zsefn&#233;, Margit<br /> (74) el&#337;fizet&#337;nk ism&#233;t meglepett<br /> benn&#252;nket. Hej&#337;b&#225;b&#225;r&#243;l<br /> Miskolcra utazv&#225;n egyenesen a<br /> szerkeszt&#337;s&#233;g&#252;nket kereste f&#246;l, hogy<br /> m&#233;g melegen megk&#243;stolhassuk<br /> &#8222;Pisk&#243;t&#225;s<br /> csirk&#233;j&#233;t&#8221;.</p>

Olvasóink emlékezhetnek

Margitkára: hiszen

néhány héttel ezelőtt bemutattuk

őt, akkor „iker

Karfiolbombákkal” lepett meg

bennünket. Most az ezzel kapcsolatos

élményét is megosztotta velünk.

Mint elmondta, sokan gratuláltak neki, még

Amerikában élő

lányának is sikerült örömet

szerezni a cikkel. Ő az interneten talált

rá, ahol az egész,

édesanyjáról illetve

főztjéről készült

képsorozatra is rábukkant. Egyedül a

hejőbábai nyugdíjas klub tagjai

orroltak rá, amiért róluk nem tett

említést. Pedig igen, elmondta, hogy

klubtársainak is szívesen

készít ezt-azt, s hogy milyen szívesen

tartózkodik körükben, csak erre már

nem tértünk ki az írásban.

Elnézést kérünk, talán

utólag is szívesen veszik ezen

igazolást.



Piskótás

csirke

Hozzávalók:

- 4 csirkemell

- 30 dkg lángolt

kolbász

- 3 nagyobb tojás (vagy 4

kicsi)

- 2 pohár (4 dl)

tejföl

- só

Elkészítés:
Kivajazott

tűzálló tálba

lerakom a kissé kivert és

enyhén sózott

csirkemelleket, ráteszem a

ledarált kolbászt

és az előmelegített

sütőbe teszem, míg

elkészül a

piskóta

A tojások

sárgáját kikeverem

a liszttel. Hozzáadom a felvert

tojáshabot, és

váltogatva: a reszelt sajtot

és a tejfölt.

Ráöntöm a

sütőből kivett

húsra, és pirosra

sütöm.

Tipp:
Vigyázni kell, mert a

piskóta magasra feljön.

Hidegen és melegen is

fogyasztható!


Forrás:

Észak-Magyarország

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában