2009.11.28. 13:55
Újabb meglepetés Hejőbábáról
<p>Miskolc – Sallai Józsefné, Margit<br /> (74) előfizetőnk ismét meglepett<br /> bennünket. Hejőbábáról<br /> Miskolcra utazván egyenesen a<br /> szerkesztőségünket kereste föl, hogy<br /> még melegen megkóstolhassuk<br /> „Piskótás<br /> csirkéjét”.</p>
Olvasóink emlékezhetnek
Margitkára: hiszen
néhány héttel ezelőtt bemutattuk
őt, akkor „iker
Karfiolbombákkal” lepett meg
bennünket. Most az ezzel kapcsolatos
élményét is megosztotta velünk.
Mint elmondta, sokan gratuláltak neki, még
Amerikában élő
lányának is sikerült örömet
szerezni a cikkel. Ő az interneten talált
rá, ahol az egész,
édesanyjáról illetve
főztjéről készült
képsorozatra is rábukkant. Egyedül a
hejőbábai nyugdíjas klub tagjai
orroltak rá, amiért róluk nem tett
említést. Pedig igen, elmondta, hogy
klubtársainak is szívesen
készít ezt-azt, s hogy milyen szívesen
tartózkodik körükben, csak erre már
nem tértünk ki az írásban.
Elnézést kérünk, talán
utólag is szívesen veszik ezen
igazolást.
Piskótás |
csirke
Hozzávalók:
- 4 csirkemell
- 30 dkg lángolt
kolbász
- 3 nagyobb tojás (vagy 4
kicsi)
- 2 pohár (4 dl)
tejföl
- só
Elkészítés:
Kivajazott
tűzálló tálba
lerakom a kissé kivert és
enyhén sózott
csirkemelleket, ráteszem a
ledarált kolbászt
és az előmelegített
sütőbe teszem, míg
elkészül a
piskóta
A tojások
sárgáját kikeverem
a liszttel. Hozzáadom a felvert
tojáshabot, és
váltogatva: a reszelt sajtot
és a tejfölt.
Ráöntöm a
sütőből kivett
húsra, és pirosra
sütöm.
Tipp:
Vigyázni kell, mert a
piskóta magasra feljön.
Hidegen és melegen is
fogyasztható!
Forrás:
Észak-Magyarország