Helyi közélet

2008.11.29. 17:31

Benkóék Miskolcon ádvent utolsó vasárnapján

<p>Miskolcon - Különleges élményre hívta fel a figyelmet ádvent kezdete előtti sajtótájékoztatóján Benkó Sándor: december 21-én a Miskolci Nemzeti Színházban adják elő a banda közös szerzeményeként született Karácsonyi Misét.&#160;<dia width="960" height="800" alt="Benkóék Miskolcon ádvent utolsó vasárnapján 2008.11.29."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Benk__k_Miskolcon__dvent_utols__vas_rnapj_n/index.shtml , SERIE ,960,800)"><img src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Benkóék Miskolcon ádvent utolsó vasárnapján 2008.11.29." /></a></dia></p>

– Abból indultunk ki, hogy minden lemezen van általában 3-4 nagyon jó szám, 3-4 zeneileg megfelelő, a többi pedig helykitöltés, s ez a legkiválóbb zeneműveknél, zeneszerzőknél is megfigyelhető. Mi pályázatot írtunk ki saját magunknak, mindenki annyi számmal indulhatott, amennyivel csak akart. A szerkezet meghatározására 5 felekezetet kértünk fel. Nyolcan 200 számot adtunk a közösbe, ezek közül választottuk ki a legjobb 18-at. Volt, akinek három száma maradt benn, volt, akinek csak egy, de egy mindenkinek – mesélte el a Benkó Dixieland vezetője az előzményeket. Így született meg a nagymúltú együttes saját miséje, egy egységes, New Orleans-i stílusú darab.

Miskolcon Szabó Déneskarnagy vezetésével Kocsis Zoltán 200 tagú Nemzeti Énekkara is részt vesz a produkcióban. Amit hallunk majd, nem zsákbamacska, hiszen a Benkó-miséről DVD is készült. Nagy Iván hangszerelésének köszönhetően ugyanis – kivéve néhány improvizatív elemet – hangról hangra ugyanazt hallhatjuk majd.

A világhírű zenekar vezetője elmondta: külön öröm számukra, hogy a tavalyi budapesti ősbemutató után a miskolci közönséget örvendeztethetik meg a különleges karácsonyi misével: hiszen Benkóék és Miskolc kapcsolata mondhatni több évztizedes, ideális házasság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában