Helyi közélet

2008.11.05. 17:17

AA-Med: bevállalták, beszerezték

<p>Miskolc - Több mint 47 milliós értékű berendezésekkel látta el a Miskolci Egészségügyi Központ Semmelweis telephelyének sürgősségi egységét az AA-MED Kft.</p>

A cég, amely 2006 októberétől 15 évre átvette a kórház radiológiai tevékenységét, közreműködői szerződésben kötelezettséget vállalt a fejlesztésre. Ennek jegyében vettek részt 2007-ben egy pályázaton, amely segítségével (30 százalékos támogatással) anyag- és energiatakarékosság javításával hajtották végre a technológiafejlesztést: egy digitális röntgenberendezést és egy érbetegségek kivizsgálására alkalmas ultrahang-készüléket. Az előbbi nagy előnye a gyorsaság (a betegeket nem kell felfektetni ugyanarra az ágyra, az ágy tolható a készülék alá), ami különösen jól jön ha egyszerre több súlyos állapotú beteg érkezik a sürgősségire; csökken a rontott felvételek aránya; a filmfelhasználás, a környezetszennyezés.
A digitális technológia révén lehetővé válik a pavilonok, illetve a kórházak közötti képküldés, s a korszerű archiválással csökken a raktározás helyigény is.A műszereket szerdán mutatták be a sajtó képviselőinek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában