Helyi közélet

2008.09.11. 10:51

Húzd meg, ereszd meg...

<p>Megint kaptak bő egy esztendőt a vasúti mellékvonalak. Pontosabban fogalmazva újabb haladékhoz jutottak, így a jövő év végéig biztosan tovább zakatolnak majd. <BR /><STRONG>Kolodzey Tamás jegyzete</STRONG></p>

Különös „játék” ez, amolyan húzd meg, ereszd meg szabályok szerint űzik. Egyszer azt mondják az illetékesek, hogy nincs tovább, másszor bejelentik: egy darabig még biztosan közlekednek. Most az utóbbi nézet áll nyerésre, de ki tudja mit hoz a jövő? Mindenesetre 2009 hajrája egy kicsit odébb van, ezért az érintetteknek vagy tizenöt hónapig nem kell a tiltakozó akciókra gondolniuk.

Az érintett városokban és agglomerációs körzetükben, valamint a falvakban élők joggal örülnek. Hiszen nekik általában csak a rossz hírek maradnak (helyben kevés a munkalehetőség, itt-ott már nincs iskolájuk, postájuk...), erre kaptak egy jót is. Tudják, hogy ragaszkodniuk kell a vasúthoz, ha ugyanis elveszítik soha többé nem kapják vissza. Ezért beszélnek az esélyegyenlőségről (vagy inkább egyenlőtlenségéről), a leszakadásról, az elszegényedésről, a megközelíthetőségről, a turizmusról, a vidéken élők jövőjéről és a sor végén megemlítik: legalább a vonatot hagyják meg nekik. Most, miután már sokszor vettek mély levegőt, kifújhatják magukat. A mondás szerint pedig aki időt nyer, életet nyer.

- Kolodzey Tamás -

Kapcsolódó cikkek:

A "kutyaugatás" elhallatszott az égig Putnokon
A pénzügyminiszter bejelentése szó szerint felvillanyozta az érintett települések vezetőit, akik az elmúlt hónapokban, években – a helyi lakosság teljes támogatásával – körömszakadtáig védték vasútjukat.

Mit szól megyénk szárnyvonalainak megmaradásához?
Megkérdeztük az olvasóinkat a vasúti szárnyvonalainkról.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában