Helyi közélet

2008.09.05. 07:57

Első munkája Szerencs

<p>A szerencsi szalmaerőművel kapcsolatos álláspont kialakításával kezdi munkáját Fülöp Sándor, akit pár hónapja neveztek ki a jövő nemzedék országgyűlési biztosának, ahogy sokan emlegetik a zöldombudsmannak.&#160;<A href=""><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /></A><A href="http://apps.boon.hu/download/emtippek/f_l_p.pdf"><B>Interjú Fülöp Sándorral</B></A> [.pdf - 26KB]</p>

A szerencsi szalmaerőművel kapcsolatos álláspont kialakításával kezdi munkáját Fülöp Sándor, akit pár hónapja neveztek ki a jövő nemzedék országgyűlési biztosának, ahogy sokan emlegetik a zöldombudsmannak. Miért pont ez az ügy az első? – kérdeztük tőle. Mint mondta, nem is volt nagyon választása, hiszen az irodája nulláról indult, és két téma között választhatott: a Tubes és Szerencs. Jelenleg az ügy ott tart, hogy feldolgozták a panaszosok többtucatnyi levelét, rengeteg információt szereztek az internetről az érintett önkormányzatok szervezetek, hatóságok honlapjáról.

Minden érdekelt

Már körvonalazódik az álláspont is, ezt azonban nem árulta el lapunknak az ombudsman, csupán a témákat, melyek bizonyos problémákat felvetnek az ügyben: a területrendezés és –fejlesztés, a rendezési terv, a világörökség–védelem, az egységes környezetvédelmi engedély, a létesítési engedély és az ügyféli jog területén. Az elmúlt hetekben a szükséges iratokat kérte be az hivatal, ezek feldolgozása után következnek az interjúk, mivel megbízható álláspont csak úgy születhet, ha minden érdekelt elmondhatja véleményét: hatóságok, hivatalok, önkormányzatok, civil szervezetek, felügyelőségek, ügyészségek, megkeresik Szerencs vezetőit és természetesen tájékozódnak a helyszínen.
Fülöp Sándor hisz az ombudsmani jogkörben, mert mint mondta, lehetősége van a tények teljes körű tisztázására, és sokszor már ez is elég az eredményhez. Az ombudsman úgy tudja, visszafordíthatatlan építkezés még nem történt Szerencsen.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában