Helyi közélet

2008.07.02. 06:37

Új miskolci találmány: füves kosárlabdapálya

<p>Miskolc – Le lehetne forgatni egy finom művészfilmet Miskolcon a Győri kapu elején kosárlabdázó fiatalokról, akik füves pályán nyomnák a meccset olyan palánkra dobálva, amiről hiányzik a gyűrű…&#160;<DIA alt="Új miskolci találmány: füves kosárlabdapálya 2008.07.01" height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/_j_miskolci_tal_lm_ny__f_ves_kos_rlabdap_ly/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Új miskolci találmány: füves kosárlabdapálya 2008.07.01" src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/flv-kosarlabda-palya-miskolc-salak_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Az abszurd kosárlabdapálya mellett a padon üldögélő nyugdíjasok elmondják, hogy régen volt még gyűrű is a palánkon, csak már arra nem emlékeznek, mikor is volt az. Jó régen lehetett, mert alig találom a pályán a salakot úgy elnyelte a fű, cipőmmel sikerül egy tenyérnyi helyen kitaposni a füvet és tényleg! A zöld alatt ott figyel a salak.

- Senki sem foglalkozik a pályával így elnyelte szép lassan a fű, amit azért néha nyírnak. - mondják a nyugdíjasok, majd folytatják - nem pótolják se a gyűrűt, se a burjánzó növényzetet nem dudvázzák ki. Régen egy vállalkozó gondozta a teljes játszóteret, de egy jó ideje teljesen elvadult a környék. Idén csupán a homokot cserélték ki a homokozóban. – a szomorú monológ közben sportoló fiatalok helyett egy galambpár házaséletének mozzanatait nézzük.

Rövidre zárják a beszélgetést, egyikük lemondóan legyint és a hűtött paradicsomos káposztáról kezd el beszélni, ami valljuk be mégiscsak vidámabb dolog, mint a lepusztult kosárlabdapálya. Még egy fotó belefér, de utána már látom a tekintetükből, hogy húzzak már a fenébe, kajáról beszélgetnek.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában