Helyi közélet

2008.06.25. 08:32

Az ellentét örök

<p>Az autósok és a parkolóőrök között fennálló ellenszenv örök. Nem tudni, mikor és miért kezdődött, csak azt tudni, hogy létezik, és ez az ellentét kibékíthetetlen. - <STRONG>N. Szántó Rita jegyzete.</STRONG></p>

Az autósok szemében mindegy, hogy önkormányzati parkolóőr, vagy magánterületen parkoltató.

A képzeletbeli szakadékot pedig csak tovább mélyíti az olyan történet, amely velem is megesett. Egy magánparkolóban álltam, őr sehol, 10 percre bementem egy áruházba. Kijövök, autóm meghúzva. Látom, a parkolóőr siet felém, nehogy elmenjek fizetés nélkül. Persze, mikor valaki az autómat "bántotta”, valószínű nem sietett oda. Ezt jelzem is neki, mikor kéri tőlem a 100 forintot. A válasza: nem válalnak felelősséget az autókért, csak a helyet fizetem meg. Értem én, meg azt is, hogy ez a munkája, meg azt is, hogy 100 forintért ne várjak őrzést. De őszintén, ez a szituáció kit nem dühítene fel?

Persze az autósok is idegesítőek, azok, akik pofátlanul – és persze szabálytalaunl – foglalnak el mozgássérülthelyeket, majd nekik áll feljebb. Azok, akik a közlekedést veszélyeztetve parkolnak le.

Megoldás? Talán egy fordított nap, amikor az autós őrzi a parkolót, és amikor az őr hosszú perceken keresztül próbál helyet találni autójával. Ezek után talán mindkettő megbékélne a sorsával. Vagy csak egyszerűen vegyünk példát más, európai országokból.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában