Helyi közélet

2007.12.06. 13:36

Orvvadászokat fogtak a természetvédelmi őrök

<p>Mályinka - Orvvadászokat fogott el a természetvédelmi őr a Bükki Nemzeti Park területén, Mályinka közelében. Egy frissen elejtett őz teteme volt a bizonyíték. &#160;<A href="/hirek/im:boon:newspaper-emtippek/cikk/fegyvertartasi-torveny/cn/boon-news-em_01-20071206-030046"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B>Fegyvertartási törvény</B></A></p>

A Bükki Nemzeti Park mályinkai területén a természetvédelmi őrszolgálat orvvadászokat ért tetten néhány nappal ezelőtt. A két férfi éppen a frissen meglőtt őzet vonszolta a kocsijukhoz.

Elmondásuk szerint „találták” a lőtt sebbel földön fekvő őzet. A gépjármű átvizsgálása során kiderült, hogy a abban egy kabáttal letakarva egy hangtompítós fegyver van. Ezek után – mivel már alapos volt a gyanú, hogy az intézkedés alá vont személyek bűncselekményt követtek el – a rendőrhatóság átvette az ügyet, az intézkedés alá vont személyeket előállították az illetékes Kazincbarcikai Rendőrkapitányságra, a fegyvert, az őzet és a gépjárművet visszatartották.

Tilos a hangtompító

A hangtompító egyébiránt tiltott vadászati eszköz, azt jogszerűen hivatásos vadász sem használhatja. Az orvvadászok ellen feltehetően lopás és lőfegyverrel visszaélés miatt indul nyomozás.
Sz. B.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában