Helyi közélet

2007.12.05. 15:29

Elolvassák-e az e-mailjeinket?

<p>Miskolc - A rendőrség arra biztatja a panaszosokat, hogy elektronikus levél formájában tegyenek bejelentést, feljelentést, kezdi panaszát olvasónk. Igen ám, de visszajelzés nem érkezik a levelekre... <A href="http://www.boon.hu/hirek/im:boon:newspaper-emtippek/cikk/a-bunteto-torvenykonyv/cn/boon-news-em_01-20070419-035515"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B>Büntető törvénykönyv</B></A></p>

A rendőrség arra biztatja a panaszosokat, hogy elektronikus levél formájában tegyenek bejelentést, feljelentést, kezdi panaszát olvasónk. Aki sajnálatos módon tesztelhette a szolgáltatást: nemrégiben feljelentést kényszerült tenni. Két levelet is küldött e-mailen, de egyetlen visszaigazolást sem kapott. Két eset lehetséges, veti fel olvasónk. Vagy úgy állították be a levelezésüket, hogy ne küldjön visszaigazolást a levél elolvasásáról, vagy nem is olvasták az e-mailt. Honnan tudhatjuk meg, hogy egyáltalán foglalkoznak -e valaki az ügyünkkel?
A kérdéseket a miskolci rendőrkapitányság rendőr őrnagyához juttattuk el. Nádkúti Tibor elmondta, a rendőrség nem küld visszajelzést, de nem is írja elő jogszabály. A rendőrséglevelezőrendszere bonyolult - az Országos Rendőrfőkapitányság állítja be - nincs kompetenciájuk változtatni rajta. Igaz, eddig fel sem vetődött, hogy igény lenne a visszajelzés elküldésére. A rendőrségi dolgozók közül pedig biztonsági okokból kevesüknek van módja e-mailek küldésére.

Mit tehetünk?

A leveleket egyébként az ügyeletes tiszt veszi le, iktatja, és szignálja ki az illetékes kollégájának. Minden ügyben be kell tartani a nyomozati határidőt.
– Annak, akihez kerül az ügy, nincs visszajelzési kötelezettsége – mondta az őrnagy – Az előadónak az ügy tisztázása érdekében célszerű felvennie a kapcsolatot az e-mailen bejelentést tevő állampolgárral.
Megkérdeztük, mit tehetünk, hogy megtudjuk, egyáltalán megkapták-e levelünket. Nádkúti Tibor azt ajánlja, az e-mail végén kérjünk tájékoztatást, (adjuk meg telefonszámunkat) vagy újabb e-mailben érdeklődjünk. Erre biztosan reagálnak az ügyben felelőssé tett ügyintézők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában