Fenyegette

2024.05.27. 13:57

Letartóztatásban a sályi rabló

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akivel szemben egy Sályban elkövetett rablás miatt indult eljárás.

Boon.hu

Letartóztatásba került a rabló

Fotó: Shutterstock

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2024. május 23. napján 5 óra és 5 óra 30 perc körüli időben a bejárati ajtó befeszítésével behatolt az idős sértett és férje sályi házának kamrájába, ahol egy szatyorba és egy táskába az ott található szerszámokat, festéket, gázpalackot bepakolta, és azokat a kamra elé letette. Ezt követően felment a padlásra, ahol szintén értékek után kutatott.

A padlásra, majd a lakásba

A sértett nő a lakásban meghallotta a terhelt mozgását a padláson, majd a lakásból kimenve észlelte, hogy a kamra ajtaja fel van feszítve. Ekkor kiment az utcára és segítségért kiabált, majd visszament a lakásba, ahová időközben a nyitott ajtón át bement a gyanúsított további értékeket keresve. A sértett távozásra szólította fel a gyanúsítottat, aki közölte vele, hogy megöli, majd kiment a ház udvarára, magához vette a korábban előkészített szatyrot és táskát.

A sértett megpróbálta visszatartani, mire a gyanúsított a sértett karjára ráfogva ellökte magától, miközben ismét többször megfenyegette őt, hogy megöli, majd az összekészített értékekkel együtt távozott.

Komoly büntetés jöhet

A gyanúsított fenti cselekménye – bizonyítottság esetén – alkalmas a bűncselekmény felismerésére, elhárítására koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettének a megállapítására.

A bíróság álláspontja szerint a bűncselekmény tárgyi súlyára, a várható büntetés mértékére tekintettel, mely 5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztés, a szökés, elrejtőzés veszélye megalapozott. Annak a veszélye is fennáll, hogy a gyanúsított az általa ismert helyen lakó sértettet megfélemlítené. Végül megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított előéletére és életmódjára figyelemmel szabadlábon hagyása esetén újabb vagyon elleni bűncselekményeket követne el.

Mindezekre figyelemmel a bíróság egy hónapra elrendelte letartóztatását, tájékoztatta portálunkat a Miskolci Törvényszék.

A végzés nem végleges.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában