Fejlesztés

2024.06.17. 17:16

Megnyitották a Sissi sétányt a Népkertben

Erzsébet királyné szobrának 125. évfordulóján avatták a miskolci Népkert új sétányát.

Édes Richárd

A gyönyörű Sissi felújított szobránál randevúzhatnak mostantól a szerelmes párok

Fotó: olvasónk

A Herman Ottó Múzeumban dr. Hajdu Ildikó általános igazgatóhelyettes méltatta Sissit, majd ezt követően Jakab Mátyás András muzeológus és Barkóczi Ákos tartottak tárlatvezetést, amin a múzeumban lévő eredeti Sissi-szoborról is szó esett.

Táblán olvashatja el bárki, hogy milyen szobrot lát

„A Sissi sétány a Népkerti Állatorvosi Klinika oldalánál kezdődik, és egészen a focistadionig tart - beszélt a város új sétányáról Reiman Zoltán miskolci író, blogger és lokálpatrióta. - A sétány hétfőn információs táblákat és útjelző táblákat kapott. Előbbiek karikatúraszerűen ábrázolják a Népkert híres épületeit: a Vigadót, a II. Rákóczi Ferenc Könyvtárat, a Jégcsarnokot, a Kálváriát, a Sportcsarnokot és a Tudomány és Technika Házát is.”

A Sissi szoborra új márványtábla került az ünnepségen.

„A fejlesztések a tervek szerint ősszel folytatódnak. Ha minden jól megy, felállítjuk a Népkertben a szerelmesek lakatfalát, és Sissi-szépségversenyt is tervezünk” - ismertette Reiman Zoltán mint szervező jövőbeli terveiket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában