Ítélet

2024.05.23. 13:00

Online ismerkedésből rablás lett Tiszatarjánban

A Tiszaújvárosi Járásbíróság ítéletet hozott annak a férfinak az ügyében, aki elkábította az idős sértettet értékei megszerzése érdekében.

Boon.hu

A fotó illusztráció

Fotó: richardjohnson

A vádlott és a sértett online felületen ismerkedett meg és beszélt meg találkozót. Ennek alkalmával 2022 szeptemberében a férfi meglátogatta a nála majdnem húsz évvel idősebb nőt tiszatarjáni otthonában. A beszélgetés során bizalmába férkőzött és egészségi állapotáról, anyagi helyzetéről is faggatta, majd két, általa vitaminnak nevezett tablettát adott át a sértettnek, aki azt bevéve elkábult. A vádlott – kihasználva a sértett állapotát – egymillió forint készpénzt és két aranynyakláncot vitt magával.

A bíróság a terheltet rablás bűntettének minősített esete miatt 8 év fegyház fokozatú szabadságvesztésre, mellékbüntetésül 8 év közügyektől eltiltásra ítélte. Megállapította, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható. A büntetés kiszabása során enyhítő körülményként értékelte kisebb súllyal a kár egy részének megtérültét, azt, hogy a vádlott tettét megbánta, valamint hogy a sértettől bocsánatot kért. Súlyosító körülmény volt ugyanakkor a vádlott előélete.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész három munkanapot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére, a vádlott és a védője pedig felmentés érdekében fellebbezést jelentett be.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában