Regggelente támadott

2024.05.24. 10:00

Két nőt is kirabolt Miskolcon – letartóztatásba került

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akivel szemben kétrendbeli rablás miatt indult eljárás.

Boon.hu

A rabló letartóztatásáról döntött a bíróság

Fotó: Shutterstock

A nyomozás adatai szerint 2024. május 20. napján 7 óra 50 perc körül a gyanúsított a Miskolc, Soltész Nagy Kálmán utcán az idős női sértett kezében lévő táskát megrántotta úgy, hogy annak következtében a sértett a földre esett, a gyanúsított pedig a táskával – az abban lévő személyes iratokkal, mobiltelefonnal, valamint 3000 Forint készpénzzel együtt – a helyszínről elfutott.

Ezt megelőzően, 2024. március 25. napján 7 óra 30 perc körüli időben a Miskolc, József Attila utca melletti aluljárónál egy nő kezében lévő táskát megrántotta, de a sértett azt nem engedte el, ezért a gyanúsított a sértettet a táskával együtt a földön húzta addig, míg a sértett végül elengedte azt, a gyanúsított pedig a táskával – az abban lévő személyes iratokkal, mobiltelefonnal, bankkártyával, valamint 17.000 Forint készpénzzel együtt – a helyszínről elfutott.

A cselekmény következtében mindkét sértett 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A gyanúsított fenti cselekményei bizonyítottság esetén alkalmasak: 2 rendbeli rablás bűntette minősített esetének, 2 rendbeli közokirattal visszaélés vétségének, készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétségének és 2 rendbeli súlyos testi sértés bűntettének a megállapítására.

A bíróság álláspontja szerint a rablási cselekmények tárgyi súlya, illetve a gyanúsított kedvezőtlen személyi körülményei és előélete miatt várható büntetés mértékére tekintettel fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. A gyanúsított lakóhellyel nem rendelkezik, megalapozottan feltehető, hogy bűncselekmények elkövetése útján szerzi meg a mindennapi megélhetéshez szükséges anyagi javakat.

Mindezekre figyelemmel a bíróság egy hónapra elrendelte letartóztatását.

A végzés nem végleges.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában