Utcai rablás

2024.02.21. 10:19

Együtt söröztek, aztán leütötte, kirabolta a férfit

Hazafelé hátulról leütötte, elvette felső ruházatát és a pénztárcáját, mintegy 175 ezer foront készpénzzel.

Boon.hu

Hátulról ütötte le a férfit

Fotó: Shutterstock

A Kazincbarcikai Járási Ügyészég vádat emelt egy férfi ellen rablás bűntette és más bűncselekmények miatt. 

A vádirat szerint a férfi 2023. november közepén, az egyik napon, az esti órákban egy borsodi kisvárosban lévő sörözőbe ment nő ismerősével, azzal a céllal, hogy az ott italozó sértett férfit „lenyúlják”, mivel tudta róla, hogy külföldön dolgozik, sok pénze lehet.  

A nő időközben megsértődött és távozott a szórakozóhelyről, a sértett férfi pedig egy erősen ittas vendéget kísért ki, csatlakozott hozzá a vádlott, így közösen hazatámogatták, átadták a hozzátartozójának.  

A sértett ezután a lezárt kerékpárjához indult, a vádlott követte, amikor utolérte hátulról a fején megütötte. Az ütés erejétől a férfi földre zuhant, elveszítette az eszméletét. A vádlott levette róla a felső ruházatát, átkutatta a nadrágját, egyik zsebéből kivette a pénztárcáját a benne lévő, mintegy 175 ezer forint készpénzzel, személyes iratokkal, bankkártyával.

 

Kiseb sérüléseket szenvedett 

A sértett a bántalmazás következtében könnyebb hámhorzsolásos sérüléseket szenvedett el. 

Az ügyészség a letartóztatásban lévő büntetett előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott - tudta meg a boon.hu.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában