Emberölés kísérlete

2024.02.20. 10:30

Szándékosan ütötte el élettársát a részeg nő

Az asszony közös italozás után összeveszett élettársával, elvitte az autóját, és amikor az élettársa az utcán meg akarta állítani, nekihajtott a kocsival.

Boon.hu

Sokat ittak, összevesztek

Forrás: MW

Fotó: Shutterstock

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy nő ellen emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt. 

A vádirat szerint az asszony élettársi kapcsolatban élt egy férfival, azonban italozó életmódjuk miatt gyakoriak voltak köztük a konfliktusok.

Berúgtak, összevesztek 

2022. július második felében, az egyik napon, a délutáni órákban miskolci lakásukban mindketten alkoholt fogyasztottak, féltékenység miatt szóváltásba keveredtek, mire a nő az esti órákban távozott a lakásból. Annak ellenére, hogy járművezetéstől eltiltás hatálya alatt állt, beült az élettársa autójába, elindult, majd a házuktól távolabb megfordult és ittassága miatt majdnem nekiütközött egy kerítésnek, az ingatlan tulajdonosa rászólt, hogy szálljon ki az autóból, mert részeg.

Cserbenhagyta áldozatát 

A nő nem szállt ki, hanem nagy sebességgel elment a helyszínről. Az élettársa észlelte, hogy elvitte a gépkocsiját, kiszaladt az utcára és az irányába közlekedő nőt karjaival integetve próbálta megállítani. 

A nő látta az úttest közepén álló élettársát, azonban lassítás nélkül 40-50 kilométeres óránkénti sebességgel szándékosan elütötte, megállás nélkül továbbment, közeli útkereszteződésben belehajtott egy vízelvezető árokba, majd gyalogosan távozott.

Életveszélyes állapotban 

A férfi az elütést következtében felrepült a gépjármű motorháztetejére, betörte a szélvédőt és az út melletti járdára hanyatt esett. Közvetetten életveszélyes állapotba került, a halálos sérülés elkerülése lényegében a szerencsére vezethető vissza. 

Az ügyészség a letartóztatásban lévő büntetett előéletű vádlottal szemben börtön büntetést végleges hatállyal közúti járművezetéstől eltiltást, valamint közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra - tudta meg a boon.hu.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában