Fosztogtató

2024.01.22. 10:00

Rablás lett a vége a kerékpáros üldözésnek Borsodban

A presszóból hazafele úton kerékpárral követte a szintén kerékpározó sértettet, de megharagudott rá, ököllel fejbe vágta, az eszméletét vesztett férfi lakásából értéktárgyakat vitt el.

Boon.hu

Hátulról ököllel ütötte fejbe áldozatát

Fotó: Shutterstock

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette és kifosztás bűntette miatt - tudta meg a Boon.hu.

A vádirat szerint a férfi 2023. április közepén az esti órákban elment a lakóhelyén, egy borsodi településen lévő presszóba, azonban korábbi agresszív viselkedése miatt a pultos nem szolgálta ki, felszólította, hogy távozzon. Kiment, az épület előtti teraszon leült egy padra.  

A vele ismeretségi viszonyban lévő férfi eközben a vendéglátó egységben tartózkodott délutántól egészen záróráig italozott. Kerékpárral hazaindult, miközben a vádlott szintén kerékpárral követte, beszélgetni akart vele, viszont a férfi nem vett tudomást róla, ezért megharagudott rá.  

A férfi megérkezett a házához, kinyitotta a bejárati ajtót, ekkor a másik mögé lépett és hátulról puszta kézzel fejbe vágta, az ütés olyan erejű volt, hogy a férfi földre zuhant, a támadó még belerúgott, de a férfi  már az ütéstől elveszítette az eszméletét, ezért a másik bevitte a házba.

Kihasználva a helyzetet felmérte milyen értékek vannak a lakásban, elvitt fűkasszát, mosógépet, valamint a sértett pénztárcájából is kivett 500 forintot. A használati tárgyakat később értékesítette.

Börtön lehet a vége 

A bántalmazás következtében a sértett arcüreg, állkapocs törés sérüléseket szenvedett el, közvetlenül életveszélyes állapotba került. Az ügyészség a letartóztatásban lévő büntetlen előéletű vádlottal szemben börtön büntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában