Jól megbeszélték

2023.12.05. 11:46

A macséte és a kés esete egy borsodi kisboltban

Meglehetősen sajátos módon próbálta elintézni két férfi a nézeteltérésüket egy boltban.

Boon.hu

Felkészülten érkezett a megbeszélésre. Fotónk illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Evgeniy Medvedev

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt, aki az élettársát ért sérelem megtorlása okán több, mint fél méteres pengehosszúságú macsétével támadt egy másik férfira, aki viszont késsel próbálta őt megszúrni.

Vitába keveredtek

A vádirat szerint a vádlott élettársa 2022. július elején egy borsodi településen lévő élelmiszerboltban vitába keveredett egy másik nővel, kölcsönösen szidalmazták egymást. Aznap az esti órákban a vádlott és a másik nő élettársa telefonon egyeztettek, hogy találkoznak és megbeszélik a történteket. A másik nő élettársa korábban érkezve az élelmiszerüzlet parkolójában várta a vádlottat, egy kést vitt magával, amit a farzsebében tartott. A vádlott autóval jött és már úgy szállt ki, hogy nála volt egy több, mint fél méter pengehosszúságú bozótvágó kés.

Kés, bozótvágó is előkerült

Mindketten a kölcsönös bántalmazás szándékával érkeztek, egymás felé indultak, a másik férfi elővette a kést és maga előtt tartotta. A vádlott a bozótvágó késsel anélkül, hogy a férfi támadott volna a fejére ütött, miközben az a késsel a vádlott hasa irányába szúrt, de nem érte el, ezért puszta kézzel történő verekedést akart provokálni.

Könnyebb sérülésekkel megúszta

A sértett férfi könnyebb vágott sérülést szenvedett el, amennyiben viszont a bozótvágó késsel ütés közepes erővel éri a koponyacsontot törés-, és koponyaűri vérzés miatti közvetett életveszélyes állapot alakulhatott volna ki, míg nagy erővel történő ütés esetén halálos sérülés is keletkezhetett volna. 

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott a bozótvágó kés elkobzásával. A cselekmény során kést használó sértettel szemben felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt indult elkülönítetten büntetőeljárás.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában