Bűnügyi összefoglaló

2023.11.19. 20:05

Rács mögött a gesztelyi autókereskedés tulajdonosa; szén-dioxid mérgezés a sörözőben

Ez a hét sem telt eseménytelenül a vármegyei rendőrőrsökön, bíróságokon. Lássuk, milyen fontos, érdekes rendőrségi esetek történtek Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében november 13-a és 19-e között.

Boon.hu

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Lapáttal ütötte, sorozatban törte a bordáit

Ítéletet hozott a Miskolci Törvényszék annak a férfinak az ügyében, aki a megállapított tényállás szerint 2021 májusában egy borsodi kistelepülésen, ittas állapotban előbb egy ingatlan ablakait törte be, majd az annak közelében élő sértett férfit egy lapáttal többször megütötte, az ütések közül kettő a hátát érte.

Szén-dioxid mérgezés a sörözőben

A Mezőkövesdi Járási Ügyészség vádat emelt egy nő ellen foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt, aki egy sörözőt üzemeltet, a pultos nővel napközben folyamatosan alkoholt fogyasztottak, lerészegedtek, miközben a szabálytalanul tárolt szén-dioxid palack eldőlt, a reduktor sérülése miatt szivárogni kezdett a szén-dioxid gáz, amelyet belélegezve a vádlott és a pultos nő is elveszítették az eszméletüket.

Országosan szedte áldozatait a tiszalúci férfi

A Békés megyei zsaruk vetettek véget a tiszalúci csaló ténykedésének. Közel száz embert csapott be az egyik közösségi oldalon egy Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei férfi. Nem a saját nevével hirdetett és senkinek nem küldte el azt, amiért fizettek.

Leszúrással fenyegette a nő a kiskorút Ongán, hogy megszerezze a mobilját

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a nőnek a letartóztatását, aki társával megalapozottan gyanúsítható felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérlete és lopás vétsége elkövetésével.

Súlyos fegyház évek a csecsemője életét kioltó dajkának

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség az ítélet helybenhagyását indítványozta.

Rács mögé került a gesztelyi autókereskedés tulajdonosa

Bár portálunknak korábban „csúsztatásnak” nevezte a sikkasztást, a bíróság megalapozottnak tartja a gyanút és letartóztatásba helyezte.

Egy pillanat alatt tűnt el négymillió forint a számláról

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytatja a küzdelmet az online csalások elkövetői ellen a Mátrix Projekt keretein belül. Egy tiszalúci sértett számlájáról közel négymillió forintot vett le egy elkövető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában