Életveszélyes

2023.11.02. 18:52

Alumínium kézikocsival ütötte mellkason haragosát

A két férfi között rövid szóváltást követően kölcsönös ütésváltás alakult ki.

Boon.hu

Döntött a bróság

Fotó: Shutterstock

A Miskolci Törvényszék ítéletet hirdetett annak a vádlottnak az ügyében, aki a megállapított tényállás szerint 2022 októberében szóváltásba keveredett egyik ismerősével, ugyanis annak kutyája megugatta őt, melyre válaszul ő az állatba belerúgott. A két férfi között rövid szóváltást követően kölcsönös ütésváltás alakult ki, melynek során a támadó közepes erővel mellkason ütötte ellenfelét egy összecsukható alumínium kézikocsival.   

A támadó és családja ezt követően távozott a helyszínről, míg az oldalát fájlaló és egyre nehezebben lélegző sértettet a testvére kórházba szállította. A férfinál a bántalmazás következtében bal oldali légmell alakult ki, állapota közvetve életveszélyes volt.

Nem jogerős 

A Miskolci Törvényszék a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt 2 év, végrehajtásában 5 évi próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte, továbbá a próbaidő tartamára elrendelte pártfogó felügyeletét.  

A büntetés-kiszabás során enyhítő körülményként vette figyelembe a sértetti magatartást, mint a vádlotti cselekvőséget kiváltó okot, továbbá ilyenként értékelte a terhelt büntetlen előéletét, rendezett életkörülményeit, törvénytisztelő életmódját, valamint azt, hogy kereső tevékenységet folytat. Súlyosító körülményként esett ugyanakkor latba annak ténye, hogy a vádlott terhére rótt cselekményhez hasonló jellegű, erőszakos bűncselekmények mind országos, mind helyi szinten elszaporodtak.   
Az ítélet nem jogerős, az ügyész 3 munkanapot tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában