Döbbenet!

2023.09.21. 20:00

Thrillerbe illő bűncselekmény történt egy alsóvadászi házban

Alsóvadász - Egy idős asszony arra riadt fel, hogy két méterre tőle egy zseblámpás ismeretlen kutat a szekrényében.

Toronyay Ákos főtörzszászlós és kutyája, Selbi munkában

Forrás: police.hu

A nő egy hangot sem mert kiadni, annyira megijedt, de szeme sarkából figyelte a fiatal G. Dánielt. 

A 88 éves nő úgy döntött, meglapul, és úgy tesz, mintha nem ébredt volna fel, de közben figyelte a tolvajt. Bár a szobában sötét volt, a férfi zseblámpával világított, így jól meg tudta nézni magának.

– Másnap reggel az asszony fia tett bejelentést, és rögtön forró nyomos csoport indult, de nyomkövető kutyát is kértünk a vármegyei rendőr-főkapitányságról – idézte fel Rábai Helga százados, az Encsi Rendőrkapitányság vizsgálati osztály vizsgálója. – A betörő befeszítette az ajtót, úgy  jutott be az ingatlanba. Tulajdonképpen csak a hűtőt rámolta ki. Négy doboz sört vitt magával, továbbá két tálca felvágottat és egy üveg kólát. 

Sajnos az is tény, hogy a frászt hozta a 88 éves asszonyra, aki a zseblámpa fényére eszmélt fel álmából, de hallotta is, hogy valaki matat nála, méghozzá a közvetlen közelében. Pisszenni sem mert, annyira félt, de úgy feküdt, hogy a szeme sarkából szinte mindent látott. Azt is, ahogy a betörő kinyitotta a kétajtós szekrényét, a fiókosat pedig kihúzgálta, és átkutatta. Pénzt sehol sem talált, az idős nőről ugyanis a fia gondoskodik, aki rendszeresen látogatja.

Egy férfi is bejelentést tett 

"Alig kezdődött meg a helyszínelés, egy utcában lakó férfi jött oda, és bejelentette, hogy az éj leple alatt besurrantak hozzá. Ő is felébredt az elkövető által keltett zajra, majd arra figyelt fel, hogy valaki a hálószobája ajtajában ül – folytatta a vizsgáló. – Villanyt kapcsolt, és felismerte G. Dánielt, aki erre kereket oldott. A melléképületből kivett szerszámokat, de ezeket nem tudta magával vinni. Onnan végül nem lopott el semmit. A bejelentő tanúvallomása alapján a nyomozók azonnal elrendelték G. Dániel elfogását." 

Rábai Helga százados számolt be az esetről

A közelben lakó fiatalembert a zsaruk otthon találták, és előállították az Encsi Rendőrkapitányságra, majd a bejelentőnél os megkezdték a helyszíni szemlét.

Közben megérkezett Miskolcról Selbi, a nyomkereső szolgálati kutya és vezetője, Toronyay Ákos főtörzszászlós. 

"Csak órák teltek el a bűncselekmény óta, és sejteni lehetett, hogy a bejárati ajtó feltörése közben G. Dániel úgynevezett "lábbelinyom-töredéket" hagyott maga után, ami igazolódott is. Selbi "szagkatlant" talált, és rögtön megindult. Átugrott a hátsó kerítésen, és egy hozzávetőleg 200 méterre lévő ingatlanhoz ment, G. Dániel lakhelyéhez – magyarázta Rábai Helga. – Az idős asszony is jó személyleírást adott az alacsony, vékony testalkatú, görnyedt hátú férfiról, ami egyértelműen G. Dánielre utalt. Elmondta, hogy a zseblámpa fényében jól megnézte magának a tolvajt, és azt is hozzátette, hogy ezt a drámai élményt soha nem fogja elfelejteni. Ebben az egészben ez volt a legszomorúbb."

A négy sörtöl megszédülhetett 

G. Dániel elismerte a gyanúsítást, de részletekbe nem bocsátkozott, így csak sejteni lehet, hogy besurranása után azért szusszant egyet az idegen hálószoba ajtajában, mert a négy sörtől kissé megszédült. Az bizonyos, hogy a lakóhelyén megtalálták a két tálca felvágottat és az üveg kólát, amit az idős nőtől lopott, és a zseblámpás öngyújtó is előkerült. 

Selbi a bozótosban is kutatott
Forrás: police.hu

A férfi két hónapja szabadult, és ezalatt nyolc bűncselekményt követett el.

"Az elfogás pillanatában hét büntetőeljárás volt folyamatban G. Dániellel szemben, aki ezeket az elmúlt két hónap alatt követte el, azután, hogy kiengedték a börtönből. Helybéli ingatlanokba surrant be, és különféle értéktárgyakat lopott el, főleg mobiltelefont és szerszámokat – vázolta a vizsgáló. – Ezeket egyesítettük a kifosztás bűntettével, őrizetbe vettük, és kezdeményeztük a letartóztatását. A bíróság el is rendelte G. Dániel letartóztatását."

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában