Vádemelés

2023.09.18. 10:00

Zavarta a szomszédja, meglőtte a kutyáját egy borsodi kistelepülésen

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen állatkínzás vétsége miatt, akit zavart a szomszédos ingatlanban végzett faipari munkákkal járó hanghatás, ezért légpuskával a szomszéd ház udvarán tartott nőstény kutyát meglőtte.

Boon.hu

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Karel Pesorna

A vádirat szerint a vádlott egy borsodi kistelepülésen családi házban lakik. A szemközti szomszéd ház tulajdonosának a fia vállalkozói tevékenysége keretében faipari munkákat végez rendszeresen az ingatlan udvarán, amely időnként hanghatással jár, ez a vádlottat egyre jobban zavarta.

2023. február második felében az egyik napon a reggeli órákban az ingatlanban fát vágtak, a keletkezett zaj miatt a vádlott ideges lett, magához vette a légpuskáját, kiment a teraszra, célzott lövéssel a szomszéd udvaron tartott nőstény kutyát meglőtte.

A lövedék az állat lépében olyan mértékű roncsolást okozott, hogy azt műtéti úton el kellett távolítani, mert annak elmaradása az állat pusztulását okozta volna. A kutya lépének eltávolítása maradandó egészségkárosodás. A lövési sérülés nem okozott az állatnak az átlagost lényegesen meghaladó fizikai, vagy pszichikai gyötrelmet.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben felfüggesztett fogház büntetést indítványozott, tájékoztatta a Borsod Online-t a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában