Rajtaütés

2023.08.04. 18:00

A magukat rendőrnek kiadó, online csalásra szakosodott bűnszervezet újabb tagját fogták el Miskolcon – videóval!

A Nemzeti Védelmi Szolgálat speciális kiberfelderítési egységének közreműködésével a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozói kedden hajnalban ütöttek rajta a gyanúsított férfin, tájékoztatott a Nemzeti Védelmi Szolgálat.

Kedden hajnalban ütöttek rajta a gyanúsított férfin.

Forrás: Shutterstock / illusztráció

A Nemzeti Védelmi Szolgálat számolt be korábban arról, hogy a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozóival közösen 2023. június 30-án egy összehangolt akció keretében fogták el azokat a csalókat, akiknek a társai magukat rendőrnek kiadva követtek el csalást. A bűnözők a sértettet rávették, hogy telepítse telefonjára az Anydesk nevű programot, amihez még segítséget is nyújtottak és elkérték az SMS-ben kapott kódokat. Ezzel már könnyen hozzáférhettek a bankszámlához, amiről átutalásokat indítottak és megpróbálták a számlán lévő teljes összeget leemelni.

A nyomozás során a Nemzeti Védelmi Szolgálat Kiberfelderítési Főosztálya a bűncselekmény felderítése érdekében, szorosan együttműködve a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozóival azonosították azt a férfit, akinek a korábban elfogott két elkövető a csalással megszerzett pénzt átadta.

A 45 éves férfit a nyomozók 2023. augusztus 1-jén hajnalban Miskolcon fogták el. Az ingatlanjában tartott kutatás eredményeként a bűncselekmény elkövetéséhez használt mobiltelefont, készpénzt és banki dokumentumokat lefoglalták a nyomozók. Az NVSZ kibervédelmi tisztjei megkezdték a lefoglalt adathordozókon tárolt adatok mentését és elemzését.

A férfit a vármegyei rendőrök őrizetbe vették, gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbevétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat kiberfelderítési egysége a továbbiakban is szorosan együttműködik a Veszprém vármegyei nyomozókkal az online csalásra szakosodott bűnszervezet további tagjainak beazonosításában, annak felszámolása érdekében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában