Csalás

2023.08.03. 10:20

Miskolci álrendőr csuklóján kattant a bilincs

Online csalásra szakosodott bűnszervezet újabb tagját fogták el Miskolcon.

Boon.hu

Forrás: Shutterstock / illusztráció

Fotó: Natali_Fo

A magukat rendőrnek kiadó, online csalásra szakosodott bűnszervezet újabb tagját fogták el kedd hajnalban Miskolcon, a férfit őrizetbe vették - közölte a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) csütörtökön.

Az NVSZ korábban arról számolt be, hogy a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozóival közösen június 30-án elfogták azokat a csalókat, akiknek a társai magukat rendőrnek kiadva követtek el csalást.

A bűnözők a sértettet rávették, hogy telepítse telefonjára az Anydesk nevű programot, amihez még segítséget is nyújtottak és elkérték az SMS-ben kapott kódokat. Ezzel könnyen hozzáférhettek a bankszámlához, amiről átutalásokat indítottak és megpróbálták a számlán lévő teljes összeget leemelni.

A rendőrség tájékoztatása szerint most azt a férfit fogták el, akinek a korábban elfogott két elkövető a csalással megszerzett pénzt átadta.

A 45 éves férfit a nyomozók augusztus 1-jén hajnalban Miskolcon fogták el. Az ingatlanjában tartott kutatás során a bűncselekmény elkövetéséhez használt mobiltelefont, készpénzt és banki dokumentumokat foglaltak le a nyomozók.

Az NVSZ kibervédelmi tisztjei megkezdték a lefoglalt adathordozókon tárolt adatok mentését és elemzését. A férfit a vármegyei rendőrök őrizetbe vették, gyanúsítottként hallgatták ki és indítványozták letartóztatását.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat kiberfelderítési egysége a továbbiakban is szorosan együttműködik a Veszprém vármegyei nyomozókkal az online csalásra szakosodott bűnszervezet további tagjainak beazonosításában, annak felszámolásáért - írták a közleményben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában