Durva!

2023.07.28. 09:20

Hamis webüzletben húzták le 300 ezerrel a vármegyénkbeli vásárlót a csalók!

„Cipőt a cipőboltból” szól a régi szlogen, de az online üzleteknél nehéz eldönteni, hogy valóban cipőboltban járunk-e!

Boon.hu

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyéből is belefutottak a híres, magyar cipőgyártó klónozott weboldalába, mely óriási leárazással csalogatta a vevőit. A sértett sajnos nem csak, hogy terméket nem kapott, hanem a bankkártya adatait is megadta a csalóknak a weblapon! A bankszámláról 300.000,- Ft-ot vásároltak el több részletben a csalók, tudatta közösségi oldalán a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bűnmegelőzési Alapítvány.

 

Az elkövetők trükkje egyszerű volt. A hamis weblapon elhelyeztek egy ablakot, mely kísértetiesen hasonlított a fizetési felületekre. Azonban az itt megadott adatok az elkövetőkhöz kerültek, akik ezekkel az adatokkal webes vásárlásokat kezdeményeztek.

 

Az ismert fizetési szolgáltatókon kívül (pl.: simplepay, barion, borgun, PayPal, stb.) sehol ne adja meg a bankkártyája adatait! Főleg a webshop oldalán elhelyezett felületen ne tegye ezt! - nyomatékosítja az alapítvány.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában