Különös kegyetlenség

2023.07.04. 10:15

Halálra szurkálta ivócimboráját egy részeg borsodi férfi

Egy járóbottal és a vascsővel a vádlott összesen 26-szor ütött, és a késsel 6 esetben szúrt, metszett sérüléseket okozott.

Boon.hu

Többször, testszerte szúrt

Forrás: Shutterstock

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy férfi ellen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt. A vádirat szerint a vádlott, két férfi ismerősével rendszeresen együtt italozott egy borsodi településen az egyik férfi tulajdonában lévő családi házban. Mindhárman alkoholista életmódot folytattak, ezért gyakoriak voltak közöttük a veszekedések. 2021. szeptember elején, az egyik napon is a házban valamennyien alkoholt fogyasztottak, a háztulajdonos a szeszes italtól elálmosodott, majd az esti órákban az ágyon elaludt. 

A vádlott és az ágy melletti fotelben ülő férfi között napközben már volt szóváltás, ez este kiújult, és ennek okán a vádlott egy közel 1 méteres fém járóbottal, valamint egy több mint 1 méter hosszú 2 kilós vascsővel a fotelben ülőt többször fejen ütötte, testszerte bántalmazta, továbbá egy 26 centis konyhakéssel többször megszúrta.

Feltételes szabadság nélkül 

A járóbottal és a vascsővel a vádlott összesen 26-szor ütött, és a késsel 6 esetben szúrt, metszett sérüléseket okozott, a sértett halála lágyrészzúzódások, bordatörések, tüdő-zsírembólia okozta légzési keringési elégtelenség miatt állt be. 

Az életét az azonnali szakszerű orvosi segítség sem menthette volna meg, a sérülések elszenvedése az átlagost meghaladó testi, lelki gyötrelemmel járt.  

Az ügyészség a letartóztatásban lévő büntetlen előéletű vádlottal szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában