Elrejtették a holttestet

2023.07.03. 10:51

Iszonyatos: Nem irgalmaztak a gátőrnek a kegyetlen fiatalkorúak

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség súlyosabb büntetések kiszabását indítványozta azokkal a fiatalkorúakkal szemben, akik brutális kegyetlenséggel vették el egy idős gátőr életét.

Boon.hu

Agyonverték a gátőrt

A két fiatal 2021 nyarán több alkalommal végzett alkalmi munkát egy horgásztó mellett. A bűncselekmény napján is a tópart mellett dolgoztak, amikor a 77 éves gátőr megkérte a fiúkat, hogy segítsenek neki a feldarabolt fákat az autójába bepakolni. Miután végeztek a rakodással, az elkövetők abból a célból, hogy „kocsikázzanak egyet”, engedély nélkül beültek a sértett autójába, amivel nem messze, egy füves-bozótos területen elakadtak.  

A fiúk kiszállva az autóból hazaindultak, ekkor találkoztak a kocsiját kereső sértettel. A gátőr nem tudta beindítani a járművét, így visszament a tópartra, ahol közölte a fiatalkorúakkal, hogy az autója engedély nélküli használatáról beszámol a főnöküknek, illetve értesíteni fogja a rendőrséget. A fiúk ezen felháborodtak, majd mindketten elkezdték rugdosni és puszta kézzel, illetve fadarabokkal ütni a védtelen sértettet. Miután abbahagyták a férfi bántalmazását, az vérző fejjel megpróbált elmenekülni és segítséget kérni egy arra járó autóstól. Ezt a két fiú megakadályozta azzal, hogy az autótól elhúzták a sértettet azt állítva, hogy ittas és majd ők segítenek neki.  

Az autós távozása után ismét magukhoz vettek egy-egy fadarabot és addig ütötték az idős férfit, amíg az elhunyt. A fiatalkorú tettesek a holttestet a tó melletti erdős részre húzták, ahol faágakkal és levelekkel lefedték. Ezt követően hazamentek és a sértett autójának a kulcsát a hűtőszekrény fagyasztórészébe rejtették.

Súlyosbítást kérnek 

A vádlottak a bűncselekmény elkövetését beismerték. A vádlottakat a Miskolci Törvényszék társtettesként, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette, valamint kifosztás és jármű önkényes elvétele bűntettében találta bűnösnek, ezért a 14 éves elkövetőt 7 év 6 hónap, 16 éves társát pedig 9 év 6 hónap fiatalkorúak börtönében letöltendő büntetésre ítélte. 

Az ítélet ellen az elkövetők és védőik a kiszabott szabadságvesztés büntetés enyhítése céljából jelentettek be fellebbezést. Az ügyészség a büntetés lényeges súlyosítása érdekében nyújtott be jogorvoslatot.  

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség a vádhatóság fellebbezését fenntartotta. A fiatalkorú vádlottak kíméletlenül, gátlástalan brutalitással alkalmaztak értelmetlen erőszakot az idősebb férfival szemben, aki a bántalmazásra okot nem adott. A társadalom védelme ilyen elkövetőkkel szemben csak példás büntetéssel biztosítható, ezért a fellebbviteli főügyészség a vádlottak büntetésének súlyosítását indítványozta. A másodfokú eljárásban a Debreceni Ítélőtábla dönt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában