A 18. hét jelentősebb káresetei

2023.05.09. 08:01

Ezek történtek: garázstűz Tolcsván, lángokban egy családi ház Borsodbótán

Az elmúlt héten a vármegye tűzoltóit 101 alkalommal riasztották, amiből 32 műszaki mentés volt.

A 18. hét jelentősebb káresetei Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében

Elektromos meghibásodás miatt keletkezett tűz egy családi ház garázsával egybeépített tárolóban Tolcsván, a Szent Imre utcában május 02-án. A tűzoltást a tolcsvai hivatásos tűzoltók kezdték meg, majd Sátoraljaújhelyről is érkezett egy egység és csatlakozott a munkálatokhoz. A lángokat, amelyek a garázs tetőszerkezetét is megrongálták mintegy húsz négyzetméteren, gyorsbeavatkozó sugarakkal és kéziszerszámokkal oltották el a tűzoltók. Az eset során nem történt sérülés.

Berendezési tárgyak gyulladtak meg egy családi ház szobájában Borsodbótán, a Rákóczi úton május 05-én. A tűzesethez az ózdi hivatásos tűzoltók vonultak két gépjárműfecskendővel. Az egységek lángokat már nem, csak izzó, parázsló részeket tapasztaltak az egyik helyiségben, azokat kellett eloltaniuk. Az eset során nem történt sérülés, azonban a ház lakhatatlanná vált. Nem zárható ki, hogy dohányzás miatt keletkezett a tűz.

Megszólalt a szén-monoxid-érzékelő egy társasházi lakás fürdőszobájában Bánrévén, a Petőfi Sándor utcában május 07-én. Az ózdi hivatásos tűzoltók légzésvédelem mellett megvizsgálták a levegő összetételét az ingatlanban és rekonstruálták a körülményeket. Az egység a fürdőszobában tapasztalta a legmagasabb szén-monoxid-szintet, ahol egy nyílt égésterű, gázüzemű kazánt használtak. Az érzékelőnek köszönhetően senki sem sérült meg - írja a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában