Vádemelés

2023.04.25. 16:12

Hazavitte az életveszélyes állapotban lévő férfit és otthagyta, de azért kirabolta közben

Életveszélyt okozó testi sértés bűntettével gyanúsítják azt a férfit, akit letartóztatott a bíróság.

BOON

Forrás: Shutterstock

Fotó: Kamil Zajaczkowski

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak férfinak a letartóztatását, akit a rendelkezésre álló adatok szerint április 19-én késő este egy borsodi kistelepülésen lévő kocsmából korábbi agresszív viselkedése miatt elküldtek, ezután egy közeli padra ült le és a nem sokkal később a presszóból hazainduló és arra sétáló sértettel beszélgetésbe elegyedett. 

A két férfi között nézeteltérés alakult ki. A gyanúsított két alkalommal ököllel állon ütötte, majd fejbe rúgta a sértettet, aki a fejét a járdába ütötte és eszméletét vesztette. A gyanúsított otthonába vitte a sértettet, majd miután némileg magához tért, otthagyta. Távozás közben szerszámot, háztartási gépet és készpénzt vett magához. A sértett életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Több büntetőeljárás is folyamatban

A bíróság álláspontja szerint megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított az eljárás során elérhetetlenné válna, megszökne, elrejtőzne, figyelembe véve azt, hogy bűnösségének megállapítása esetén huzamosabb idejű szabadságvesztés kiszabása valószínűsíthető. Tartani lehet esetében a bűnismétléstől, a terhelttel szemben több büntetőeljárás is folyamatban van. Mindezekre figyelemmel a bíróság a gyanúsított letartóztatását egy hónapra elrendelte.

A végzés nem végleges, ellene a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be - tudta meg a boon.hu.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában