Vitte, ami kellett

2023.04.24. 10:26

A bolti rabló először megkérdezte, hogy van-e pénz a kasszában

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség vádat emelt egy 25 éves férfi ellen rablás bűntette miatt, aki bement a dohányboltba, megkérdezte az eladónőt, hogy tud-e visszaadni, majd, hogy van-e pénz a kasszában. Ezután közölte, hogy ez egy rablótámadás.

BOON

Illusztráció

Fotó: Kiss Annamarie

A vádirat szerint a vádlott 2022. december hónap végén a déli órákban bement egy kazincbarcikai dohányboltba. Először megkérdezte az eladónőtől, hogy tud-e visszaadni, amikor azt a választ kapta, hogy tud, akkor azt kérdezte, hogy van-e pénz a kasszában.

Az eladónő innentől feltételezte, hogy nem egy egyszerű vásárlás történik, ezért inkább azt mondta, hogy nincs pénz, mert azt el szokták vinni. Erre a vádlott határozottan azt mondta, hogy „fel a kezekkel, ez egy rablótámadás!” Ezután pedig úgy folytatta, hogy nincs nála fegyver, de akkor is el fogja vinni azt, ami neki kell, és meg is mondta, hogy italt és dohányt akar.

Ital és cigi kellett neki

Az eladónőben a férfi fenyegető kijelentései komoly félelmet keltettek, először megpróbált vele nyugodt hangnemben beszélni és igyekezett eltéríteni a cselekményétől, de a vádlott közölte, hogy neki szükséges van ezekre a termékekre, így a pult mögé benyúlva, mintegy 12 000 Ft értékben bort, dohánytermékeket és szeszesitalt vett magához. Bepakolta a hátizsákjába és távozott.

A cselekmény elkövetése után, rövid idővel az eladónő által értesített rendőrök a vádlottat elfogták, nála az eltulajdonított dolgokat megtalálták és lefoglalták.

Kényszergyógykezelést javasolnak

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlott tekintetében a kóros elmeállapot, mint büntethetőséget kizáró ok miatt indítványozta, hogy a járásbíróság a vádlottat az ellene emelt vád alól mentse fel, azonban, mivel tartani kell attól, hogy hasonló cselekményt fog elkövetni, kényszergyógykezelését kell elrendelni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában