Bűnmegelőzés

2023.04.18. 17:49

Ők vannak a legnagyobb veszélyben

A krasznokvajdai rendőrök prevenciós célzattal megajándékozták az idős lakosokat, és számukra bűnmegelőzési tanácsokat adtak.

Forrás: police.hu

Az Encsi Rendőrkapitányság munkatársai a napokban - az Abaúj Bűnmegelőzési Alapítvány jóvoltából - a Krasznokvajdai Önkormányzathoz tartozó települések veszélyeztetett korosztályának tagjait keresték fel az önvédelmi képesség növelése céljából. A helyi őrs parancsnoka Juhász Róbert r. őrnagy a Krasznokvajda község polgármesterével Tóbis Bélával meglátogatták a szépkorúakat, és ajtóékriasztókat ajándékoztak nekik.

Az őrnagy az áldozattá válás megelőzése érdekében tanácsokkal látta el az időseket, illetve felhívta a figyelmet arra, hogyan ismerhetik fel a sérelmükre elkövetett leggyakoribb bűncselekményeket.

Az elmúlt időszakban jó kapcsolat alakult ki a rendőrség, az alapítvány, valamint az önkormányzat között, rendszeresen bűnmegelőzési előadásokat tartanak időskorúaknak, illetve közlekedési versenyeket is szerveznek a települések iskoláiban.

Az Encsi Rendőrkapitányság kéri, hogy fogadják meg a rendőrség bűnmegelőzési tanácsait az áldozattá válás elkerülése érdekében:

  • Ha olyan telefonhívást kapnak, ahol gyermekük, unokájuk bajba került és „ügyének” gyors megoldása érdekében készpénzt, és/vagy ékszert kérnek, haladéktalanul vegyék fel a kapcsolatot hozzátartozójukkal, mert ezzel tudják ellenőrizni a hívás valóságtartalmát!
  • Ne bízzanak meg a váratlanul jelentkező ismeretlenekben, akár telefonon, akár személyesen keresik meg Önöket!
  • Ne beszéljenek idegenek előtt, nyilvános helyen magánügyeikről, mert ezeket az információkat a bűnelkövetők felhasználhatják!
  • Soha ne adjanak át pénzt, vagy más értéket idegenek számára!
  • Bűncselekmény gyanúja esetén a 112-es segélyhívó számon értesítsék a rendőrséget!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában