Rablás

2023.02.21. 19:00

Miséről hazafelé fosztotta ki az idős párt Szerencsen

A támadó hátulról a nő mögé lopakodott és egy hirtelen mozdulattal kirántotta a kezében tartott táskát.

ÉM

A rabló kirántotta az asszony kezéből a táskát

Fotó: Ground Picture

A Szerencsi Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt, gyorsított eljárásban állított bíróság elé egy férfit. A Szerencsi Járásbíróság által az ügyészi váddal egyezően megállapított tényállás szerint február 17-én egy idős házaspár az egyik szerencsi templomban tartott miséről indultak hazafelé a közelben lévő lakóhelyükre. Idős koruk, és egészségi állapotuk miatt mindketten nehezen közlekedtek. 

A férfi aznap délután nagyobb mennyiségű pálinkát fogyasztott, majd ittas állapotban, este 6 óra körül az utcán sétálva összetalálkozott az idős párral, rájuk köszönt, felismerte védtelen mivoltukat és távolról követni kezdte őket.  

A férfi felmérte, hogy a nő egy táskát tart a bal kezében, mindketten időskorúak és nehezen mozognak, így különösebb következményektől nem kell tartania, ha megpróbálja elvenni a táskát. A támadó hátulról a nő mögé lopakodott és egy hirtelen mozdulattal kirántotta a kezében tartott táskát. Az idős asszony  a rántás következtében elesett. A támadó elfutott és egyik barátja szerencsi lakásban rejtette el a táskát a benne található 19 900 forint értékű használati tárgyakkal. Ezután átöltözött és szórakozni indult.  

Börtönre ítélte a bíróság

A rendőrök végül a férfit elfogta, az általa eltulajdonított tárgyakat lefoglalta, és a sértettnek kiadta. A bíróság a vádlottal szemben 1 év 6 hónap börtönbüntetést és 2 év közügyektől eltiltást szabott ki. Az ítélet nem jogerős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában