Letartóztatás

2023.02.21. 10:30

Újabb megdöbbentő részletek a Tiszai pályaudvaron történt rablásról

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a két terheltnek a letartóztatását, akik megalapozottan gyanúsíthatók a Tiszai pályaudvaron február 16-án este történt rablás elkövetésével.

BOON

Fiatalok raboltak ki egy lányt a miskolci pályaudvaron

Forrás: Shutterstock

A rendelkezésre álló adatok szerint a női gyanúsított a várakozó sértettet – azért, hogy kezében tartott mobiltelefonját megszerezze – tarkón ütötte, aki ennek következtében a földre esett, majd a terhelt a sértettet ilyen testhelyzetében is rángatta az eszköz elvétele céljából. Cselekménye nem járt sikerrel, azonban a helyszínre érkező férfi társának sikerült elvennie a földön fekvő, sokkos állapotban lévő, védekezésre képtelen személytől annak pénztárcáját, melyben 5.500 forint készpénzt, fülhallgatót és személyes iratokat talált. A terheltek együtt távoztak a helyszínről, majd a férfi egy dohányboltban a sértettől elvett bankkártyával fizetni próbált, a tranzakció azonban sikertelen volt. A sértett – aki a bántalmazás következtében orvosilag értékelhető sérülést nem szenvedett – csupán az eseményeket követően észlelte tárcája hiányát.

A női gyanúsított cselekménye alkalmas lehet rablás bűntette kísérletének megállapítására, míg a férfi terhelt kifosztás bűntettével, köziokirattal visszaélés vétségével és információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettének kísérletével gyanúsítható megalapozottan.

A bíróság álláspontja szerint – figyelemmel a felnőttkorú férfi esetében kiszabható 7 év 6 hónapig, valamint a fiatalkorú nő esetében kiszabható 5 évig terjedő szabadságvesztés mértékére, valamint a terheltek kedvezőtlen személyi, egzisztenciális körülményeire – fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Tartani kell attól is, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a bizonyítást veszélyeztetnék, illetve, hogy újabb bűncselekményt követnének el, mivel arra a pénzszerzés könnyű módjaként tekintenek.

A fiatalkorú gyanúsított esetében fenti okokon kívül megállapítható a bűncselekmény különös tárgyi súlya is tekintettel a terhére rótt bűncselekmény büntetési tételkeretére, valamint arra, hogy a cselekményt kitartóan, a sértettel szemben folyamatosan erőszakot alkalmazva követte el. A bíróság mindezeket mérlegelve 2023. március 20. napjáig elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását. A végzés végleges.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában