Durván agyonverte

2023.02.14. 11:00

Brutális! Három aranygyűrűért ölte meg az idős asszonyt

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség másodfokú ügyészségként az ítélet helybenhagyását indítványozta a büntetett előéletű, az elkövetéskor 21 éves vádlottal szemben, akit a Miskolci Törvényszék nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélt azzal, hogy a fegyházbüntetésből legkorábban 30 év múlva bocsátható feltételes szabadságra.

BOON

A vádlott az elsőfokú tárgyalásra várva a Miskolci Törvényszék folyosóján

Fotó: ÉM

Az ítélet szerint a vádlott többször végzett Sályban a sértett ingatlanán ház körüli munkákat. 2020. január 29. napján a vádlott napközben alkoholt fogyasztott, azonban a délutáni órákra elfogyott a pénze. Mivel több alkalommal előfordult, hogy a munkákért előlegbe kapta a fizetését, ezért elhatározta, hogy a további italozása biztosítására a sértettől kér pénzt azzal az ígérettel, hogy a tartozását majd ledolgozza. 

Dühös lett, karót ragadott

Elhatározásának megfelelően a sértett ingatlanához ment, majd bekopogott és pénzt kért tőle. A nő azonban közölte a vádlottal, hogy nem ad neki előre pénzt, majd távozásra szólította fel a férfit, aki ettől dühös lett és egy 4-5 centiméter vastag, közel egy méter hosszú fakaróval többször fejbe ütötte az előszobában lévő nőt. Az ütések olyan nagy erejűek voltak, hogy a karó több darabra tört, az asszony pedig a padlóra zuhant. A vádlott a fekvő nőt tovább ütlegelte a fadarabbal, illetve bele is rúgott. Ezután a magatehetetlen nő ujjain lévő három aranygyűrűt lehúzta, majd távozott a lakásból és eladta az ékszereket egy ismerősének. A kapott pénzből egy rekesz sört és cigarettát vásárolt. A sértett koponyasérülései olyan súlyosak voltak, hogy a helyszínen életét vesztette.

Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette, a vádlott és védője pedig felmentés érdekében fellebbezett.

Durva, embertelen a főügyészség szerint

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a bűncselekmény elkövetésének kirívóan durva, embertelen módját az elsőfokú bíróság helytállóan állapította meg. A vádlott által rendkívül brutálisan elkövetett bántalmazás a sértettnek különösen súlyos testi-lelki szenvedést okozott, a védekezésre esélye sem volt. A vádlott többszörösen büntetett előélete, az elkövetett cselekmény jellege és módja kellően indokolja a vele szemben kiszabott életfogytig tartó szabadságvesztés büntetés alkalmazását, melynek enyhítésére nincs törvényes indok. A társadalom védelme ilyen bűntettel szemben csak példás büntetéssel biztosítható, ezért a fellebbviteli főügyészség az ítélet helybenhagyását indítványozta. 

Másodfokon az ügyben a Debreceni Ítélőtábla dönt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában