Bíróság előtt

2023.01.17. 16:30

Jogerős ítélet születhet a bőcsi gázolás ügyében

Határozatot hirdet szerdán a Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa annak a vádlottnak az ügyében, aki 2019 novemberében Bőcsön elütött egy kerékpárost.

ÉM

Forrás: police.hu

Ahogy arról portálunk is beszámolt, a Miskolci Járásbíróság elsőfokú ítélete szerint a vádlott a reggeli órákban Hernádkak irányába közlekedett autójával, amikor a mellette ülő kiskorú gyermekéhez fordult és így nem észlelte az előtte, vele azonos irányban, kerékpárral haladó sértettet, akit a jármű jobb első részével elütött.

A sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A vádlott – bár észlelte a balesetet – a helyszínen nem állt meg, hanem segítségnyújtás nélkül tovább haladt. A bíróság a vádlottat halált okozó közúti baleset okozásának vétsége és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt 2 év 6 hónap szabadságvesztésre és 4 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte.

Az ügyész a kiszabott büntetés súlyosítása, míg vádlott és védője a tényállás téves megállapítása, a segítségnyújtás elmulasztása alóli felmentés, illetve a büntetés enyhítése érdekében fellebbezett. Ebben hirdethet határozatot szerdán a Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa.

Kapcsolódó cikk:

Halálra gázolta és megállás nélkül továbbhajtott

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában