Durva baleset

2022.12.04. 16:45

Videó: árokba hajtott az autós az M30-as autópályán

A videóban látható döntéssel a sofőr nemcsak a saját és utasai, de a többi közlekedő életét is veszélyeztette.

December elsején rögzítette a MKIF Zrt. kamerája az M30-as autópályán, amint egy sofőr a belső sávból megpróbál a kihajtóra fordulni. Az autós eltalálta a táblát és a korlátra felhajtva az árokban landolt. Olyan gyorsan történt minden, hogy a videót lassítani kellett.

Szerencsére komolyabb sérülés nem történt - írta a MKIF Zrt.

Felhívják a figyelmet arra, hogy a közlekedők is sokat tehetnek azért, hogy biztonságosak legyenek a gyorsforgalmi utak: például azzal, ha figyelnek. Ez az eset is megelőzhető lett volna egy kicsi odafigyeléssel. Bárkivel előfordulhat, hogy elvéti a kihajtót. Későn veszi észre, hogy le kellene hajtania.

Semmiképp ne váltson senki sem hirtelen sávot! Ne álljon le a leállósávra! Ne kezdjen el tolatni autópályán! Ne fordulj meg! Sajnos erre is van példa.

Szánd rá az időt és menj el a következő csomópontig, ahol szabályosan visszajuthatsz ahhoz a kihajtóhoz, amelyen eredetileg ki akartál hajtani.

A videóban látható döntéssel a sofőr nemcsak a saját és utasai, de a többi közlekedő életét is veszélyeztette.

Figyeljünk egymásra! Vezessetek óvatosan!

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában