Bűnügyi hír

2022.08.30. 15:00

Vásárolni mentek, majd kirámolta jótevője kocsiját

A Szerencs Járási Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat egy nővel szemben.

ÉM

illusztráció

Fotó: Shutterstock

Az ügyészség által megfogalmazott vád szerint a vádlott nő 2021. december 2-án délután, egy másik nővel – az ügy későbbi sértettjével – személygépkocsival Szerencs­re utazott egy ott lévő élelmiszer-áruházhoz. 

A szerencsi áruház parkolójában aztán a vádlott nő – kihasználva jótevője bizalmát – a sértett gépkocsijának utasteréből eltulajdonította a sértett táskáját a benne lévő pénztárcával és készpénzzel, egyéb használati tárgyakkal és személyre szóló közokiratokkal együtt, összesen 287 555 forint értékben. A vádlott a táskát az áruház melletti bokros területre vitte, ahol kivett belőle 250 ezer forintot, majd a táskát a fenti tartamával eldobta az áruház melletti területen. 

A rendőrség az eltulajdonított tárgyakat a 250 ezer forint kivételével lefoglalta, és a sértettnek kiadta, így az okozott kárból 37 555 forint megtérült. Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben közérdekű munka büntetés kiszabását és a sértett által előterjesztett polgári jogi igény elbírálását indítványozta. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában