Baleset

2022.08.05. 18:21

Vasúti átjáróban ütközött össze egy személyautó és egy vonat Sajónémeti közelében (frissítve)

Az autóban négy személy sérült meg.

Forrás: police.hu

Frissítés

A Mávinform Facebook-oldalán a következőt tette közzé:
A Miskolc-Tiszai pályaudvarról Ózdra 15:48-kor induló személyvonat Sajónémeti megállónál lévő vasúti átjáróban összeütközött egy személygépkocsival. A fénysorompó piros jelzést mutatott. A baleset következtében a motorvonat egy tengellyel kisiklott. A vonat utasai közül senki nem sérült meg. 

Az utasokat Bánréve és Ózd között pótlóbusz szállítja. A Miskolc–Ózd vonalon hosszabb menetidővel közlekednek a vonatok. A balesetben érintett vonat utasait Sajónémeti megállóhelytől szállítja a pótlóbusz.

 

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint egy személygépkocsi hajtott a fénysorompóval ellátott átjáróba, ahol összeütközött a menetrend szerint közlekedő személyvonattal.

A baleset következtében az autóban ülő mind a négy személy megsérült, a mentésük jelenleg is folyik.

A helyszínelés és a mentés idejére a rendőrök az utat teljes szélességében lezárták – írja a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a honlapján.

---

Személyvonat elé hajtott egy gépkocsi a Sajónémeti és Sajópüspöki közötti vasúti átjáróban augusztus 5-én 17 óra körül. Az autóban négyen utaztak, beszorultak. Az ózdi hivatásos tűzoltók a mentőkkel együttműködve feszítővágóval megkezdték a beszorult utasok kiszabadítását. A balesethez mentőhelikopter is érkezett – közölte a katasztrófavédelem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában