Illegális migránsok

2022.07.07. 10:43

Kicsi gyerekek is voltak az embercsempész furgonjában Mezőkeresztesnél

A cseh sofőrt - aki autójában 12 illegális migránst szállított - Mezőkeresztes külterületén szűrték ki a forgalomból a járőrök.

Forrás: police.hu

Fotó: Police.hu

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Emődi Autópálya Alosztály járőrei 2022. július 7-én 8 óra 30 perc körül az M3-as autópályán - Mezőkeresztes közelében - észleltek egy cseh honosságú gépjárművet. Az igazoltatást követően kiderült, hogy az autót egy cseh állampolgárságú férfi vezette, amelynek rakterében 12 külföldi tartózkodott.

A magukat szír, illetve török állampolgárnak valló migránsok magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, így a rendőrök a sofőrrel együtt előállították őket.

Forrás: police.hu

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok alapján visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz, a cseh sofőr ellen a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntettének gyanúja miatt indít büntetőeljárást - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az embercsempészés bűntette alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában