Garázdaság

2022.06.21. 09:32

Pórul járt pofozkodó – vádat emeltek ellene

A Mezőkövesdi Járási Ügyészség vádat emelt egy 24 éves férfi ellen garázdaság vétsége miatt. A férfi Mezőkövesden, ittasan összetalálkozott az általa korábbról ismert kiskorúval. Kötekedett vele, szidta, lökdöste, majd pofon ütötte, mire a sértett jogos védelmi helyzetben ököllel arcon ütötte, amitől a vádlott 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint a vádlott 2021. november végén, éjszaka, Mezőkövesden, ittas állapotban egy szórakozóhelyre indult. Útközben találkozott az általa korábbról ismert kiskorúval, aki még rá is köszönt. A férfi minden előzmény nélkül trágár módon szidta a sértettet, mellkasánál kétszer meglökte, majd annak ellenére, hogy a sértett többször felszólította, hogy ne bántsa, tenyérrel arcon ütötte.

A sértett a jogtalan támadás elhárítása érdekében, jogos védelmi helyzetben cselekedve, egyszer ököllel arcon ütötte a vádlottat, aki a földre esett, és 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett el.

A sértettel szemben a Mezőkövesdi Rendőrkapitányságon súlyos testi sértés bűntette miatti eljárást jogos védelem, mint büntethetőséget kizáró ok miatt megszüntették.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben elzárás büntetést indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában