Fegyveresen elkövetett garázdaság

2022.05.31. 09:56

Nem volt védettségi igazolványa, de volt fegyvere – vádemelés az ügyben

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 36 éves férfi ellen fegyveresen elkövetett garázdaság bűntette miatt, aki tíz fős társasággal az éjszakai órákban egy miskolci szórakozóhelyre akart bejutni, de mivel nem rendelkezett védettségi igazolvánnyal, a biztonsági őrök elküldték, távozása során megöléssel fenyegette őket és gáz-riasztó fegyverével rájuk lőtt.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

A vádirat szerint a vádlott 2021. július hónap közepén, az éjszakai órákban tíz fős társasággal megérkezett egy Miskolc belvárosában lévő szórakozóhelyre, azonban a biztonsági őrök nem engedték be, mivel nem volt védettségi igazolványa.

A vádlott emiatt felháborodott, ordítozni kezdett, mire barátai elvitték a gépjármű parkolóba azzal a céllal, hogy eltávoznak, azonban a vádlott az autóból hirtelen kiszállt, odament a szórakozóhely hátsó kerthelyiségéhez, és az ott tartózkodó emberek, valamint a biztonsági őrök felé azt kiabálta, hogy megöl mindenkit. Ezután elővette a gáz-riasztó fegyverét, és azzal a biztonsági őrök irányába lövést adott le.

A cselekmény során személyi sérülés nem történt.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott a gáz-riasztó fegyver egyidejű elkobzásával – áll a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában