Életmentés

2022.04.04. 12:59

Két életet mentettek meg egy szolgálatban a miskolci mentősök

Két nő életét mentették meg egy szolgálatban a miskolci mentők, számolt be róla közösségi oldalán az Országos Mentőszolgálat.

Fotó: Illusztráció

Fotó: Csapó Balázs

Először Felsőzsolcára riasztották vasárnap a Miskolci Mentőállomás egyik esetkocsiját, ahhoz a 70 év körüli nőhöz, aki otthonában lett rosszul. A mentésirányító instrukciói szerint, a családja megvizsgálta az asszonyt, aki már nem lélegzett. Azonnal megkezdték az újraélesztését, amit a perceken belül érkező mentők emelt szinten folytattak. Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek és stabil állapotban szállíthatták kórházba. „Ezután Mályiba riasztották az egységet, mert egy szívműtétre váró, szintén 70 év körüli asszony esett össze. A nő nem lélegzett, így a helyszínen levők nála is megkezdték az újraélesztést a telefonos iránymutatás alapján. Bajtársaink ide is perceken belül megérkeztek és emelt szinten küzdöttek tovább az asszony életéért, ami végül hamar sikerre vezetett. Őt is stabil állapotban szállíthatták kórházban a mentők. Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésekben résztvevőknek gratulálunk!” - írta az Országos Mentőszolgálat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában