Becsületsértés

2022.03.28. 12:51

Becsmérelte a rendőröket a részeg kerékpáros

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 62 éves férfi ellen becsületsértés vétsége miatt. Az elkövető 2021. december végén, délelőtt, Miskolc belvárosában ittasan kerékpárral közlekedett, az intézkedő rendőrök felszólításainak nem tett eleget, velük szemben becsmérlő kijelentéseket tett, és megpróbált elmenekülni - tájékoztatott honlapján a Magyarországi Ügyészség.

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint a férfi 2021. december végén, délelőtt, erősen ittas állapotban kerékpárral dülöngélve, többször egyensúlyt vesztve közlekedett Miskolcon olyan imbolygással, hogy az egész úttestet elfoglalta. A szolgálatot teljesítő rendőrök gépjárművel utána mentek, és először hangjelzéssel próbálták megállítani, de a férfi nem reagált. Amikor mellé értek, a lehúzott ablakon keresztül megállásra szólították fel. Erre a vádlott azt kiabálta, hogy hagyják őt békén, becsmérlő kijelentéseket tett a rendőrökre, közölte, hogy sosem fog megállni, valamint a rendőrnőnek azt mondta, hogy szőke prostituált. A járőrök újból meg akarták állítani, a férfi viszont egyre gyorsabban tekert,  és azt mondta, nem tud megállni, mert eltörik a lába, ha lerakja. Menekülés közben leugrott a kerékpárról, azt maga mellett tolva próbált egy aluljáróba leszaladni, azonban a rendőrök utolérték és megbilincselték. Az elkövető az intézkedésnek ellenszegült, és azt ordítozta, hogy ők csak álrendőrök, hívjanak igazi rendőröket.

 

A vádlottnak a sértettek munkakörének ellátásával kapcsolatos kifejezései a becsület csorbítására alkalmasak voltak.

 

Az ügyészség a büntetett előéletű férfival szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben közérdekű munkát indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában